Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 22:47

Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα στη Μεσσήνη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 
Πρασίνισε αλλά και κοκκίνησε και κιτρίνισε και διάφορα άλλα χρώματα πήρε το απόγευμα και το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία της Μεσσήνης. Ήταν τα χρώματα των πολλών φυτών και λουλουδιών που μεταφέρθηκαν εκεί, για την εκδήλωση «Πρασινίζοντας της Μεσσήνη: Το περιβάλλον χρειάζεται εσένα». Και δεν ήταν μόνο τα φυτά και τα λουλούδια που δημιούργησαν μια ευχάριστη αίσθηση στον πολύ κόσμο που έκανε την βόλτα του στην πλατεία. Ήταν τα εκατοντάδες παιδιά που έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, δίνοντας χαρά και ζωντάνια. Ήταν μια εκδήλωση του Δήμου ενταγμένη στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “ΕU Green Week 2017 – Ευρωπαϊκή  Πράσινη Εβδομάδα 2017”. Μια εκδήλωση όμως όπου και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και βουλευτές υπογράμμισαν τη σημασία του σεβασμού και της προστασίας του περιβάλλοντος ως αναπόσπαστου στοιχείου για τη δημιουργικότητα του ανθρώπου. Μπήκε και το θέμα της αειφόρου ανάπτυξης οπότε άνοιξε και το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και έγιναν και κάποιες υπαινικτικές αναφορές για την καθυστέρηση εφαρμογής της λύσης που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ποιος ευθύνεται γι’ αυτό…

MESSHNH-GREEN-EPISHMOI-26-05-17.jpgΕιδικότερα, στην εκδήλωση μίλησαν ή χαιρέτησαν πρώτος ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης και ακολούθως οι βουλευτές Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, οι δήμαρχοι Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης, οι επικεφαλής μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Δημήτρης Σαμπαζιώτης κ.ά Το συντονισμό έκανε η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου.
MESSHNH-GREEN-PAIDIA-ZOGRAFIZOUN-26-05-17.jpgΑπό τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις που έγιναν επισημαίνουμε μεταξύ άλλων το σχόλιο του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για το αποτυχημένο ελληνικό κράτος, σε όλες τις εκφάνσεις του αλλά κυρίως στο κεντρικό επίπεδο, σε ό,τι αφορά τη επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης ο δήμαρχος μίλησε για την μόλυνση των υπόγειων υδάτων στη Μεσσηνία από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, καθώς και τους καρκίνους που είπε ότι θριαμβεύουν στην περιοχή, επίσης από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων που περνούν στα τρόφιμα. Επισημαίνουμε επίσης την αναφορά του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά για την προσπάθεια της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, η οποία έχει φτάσει στο τέλος της, όσον αφορά την εύρεση λύσης για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Του δημάρχου Πύλου-Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, που ανακοίνωσε ότι στις 25 Μάη θα συσταθεί δίκτυο πόλεων, με Δήμους από όλη τη χώρα και την Κύπρο, που θα αναλάβει την υλοποίηση προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας και αειφόρου ανάπτυξης. Από τη Μεσσηνία είπε ότι στο δίκτυο αυτό συμμετέχουν ο δικός του Δήμος (Πύλου-Νέστορος) και οι Δήμοι Τριφυλίας, Οιχαλίας και Μεσσήνης. Επισημαίνεται, ακόμη, η αναφορά του Στάθη Αναστασόπουλο για περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσσήνης, τα οποία οφείλονται στη μη διαχείριση των απορριμμάτων.
TSONHS-GIORGOS-26-05-17.jpg
Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης
Τέλος σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Μεσσήνης, η οποία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον κόσμο.
Στ.Μ. 
PAVLHS-DHMHTRHS-TRIPOLH-26-05-17.jpg
Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής

MESSHNH-GREEN-LOULOUDIA-26-05-17.jpg

MESSHNH-FILARMONIKOI-NEOI-26-05-17.jpg

PANAGOPOULOU-GOGO-26-05-17.jpg
Αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γωγώ Παναγοπούλου

MESSHNH-PAIDIA-GREEN-26-05-17.jpg

MESSHNH-KITRINO-26-05-17.jpg

MESSHNH-GREEN-PAIDIA-PAIZOUN-26-05-17.jpg

MESSHNH-GREEN-LOULOUDIA-KOSMOS-26-05-17.jpg

MESSHNH-FILARMONIKH-26-05-17.jpg