Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017 17:11

“Μπλόκο” στην Καρδαμύλη για την Υγεία στη Μάνη

“Μπλόκο” στην Καρδαμύλη για την Υγεία στη Μάνη

Έξω από το Γυμνάσιο Καρδαμύλης. Η φωτογραφία είναι της Χριστίνας Κωνστάντιου, προέδρου της "Γαία"

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ “ΓΑΙΑ” 
Ασφάλεια και Υγεία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Μάνης διεκδικεί η εθελοντική ομάδα της «Γαία», που το περασμένο Σάββατο πραγματοποίησε διαμαρτυρία σε Καρδαμύλη και Στούπα με σύνθημα «Μπλόκο στην κυκλοφορία, δικαίωμα στην Υγεία»...

Στην ανακοίνωση - πρόσκλησή της, η ακούραστη ομάδα εθελοντών, με το σπουδαίο έργο στην περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης και όχι μόνο, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου:

«Δώστε το παρών για μια δυναμική διαμαρτυρία. Με σκεπτικό την ασφάλεια των πολιτών και επισκεπτών του δήμου μας. Με μοναδικό κίνητρο τη διαφύλαξη της ζωής, ενημερώνουμε για την τραγικότητα του Κέντρου Υγείας Μεσσηνιακής Μάνης. Το Κέντρο Υγείας, παρά τις υπερπροσπάθειες των λίγων εναπομεινάντων ιατρών και των εθελοντών της ΓΑΙΑ, αδυνατεί να παρέχει υγειονομική περίθαλψη.

Στα δεκάδες σοβαρά περιστατικά υγείας την εβδομάδα, των συχνών οδικών ατυχημάτων της θερινής περιόδου, οι 4 ιατροί και οι εθελοντές της ΓΑΙΑ, βρίσκονται στη δυσμενή θέση να μη μπορούν να βοηθήσουν πολίτες κι επισκέπτες.

Διεκδικούμε το αυτονόητο, την υγεία μας.
Διεκδικούμε άμεση επίλυση
.
Απαιτούμε να μη χαθεί άλλη ζωή
.
Απαιτούμε αξιοπρέπεια
.
Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης δεν θα σταματήσει μέχρι να εισακουστούμε, ενωμένοι και συσπειρωμένοι
».

Λίγες μέρες νωρίτερα, σε ανάρτηση στη σελίδά τους στο facebook, οι εθελοντές της «Γαία» έγραφαν: «Καθώς προσπαθήσαμε με κάθε δημοκρατικό μέσο να ευαισθητοποιήσουμε την πολιτεία για την τραγική κατάσταση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης και δεν λάβαμε επί της ουσίας καμιά επίλυση, σεβόμενοι τη ζωή τόσο των πολιτών μας όσο και των επισκεπτών, τις επόμενες ημέρες, με τη μεγάλη συγκατάθεση των δημοτών μας, θα προβούμε σε κλείσιμο δρόμων επ’ αορίστου χρόνου σε όλη την περιοχή».