Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 14:23

Φωτογραφίστε! Ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του Δήμου Μεσσήνης

Μπούκα Μεσσήνης Μπούκα Μεσσήνης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Μην χάνετε την ευκαιρία που δίνει ο Δήμος Μεσσήνης… Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή εξορμήστε στο Δήμο με την απέραντη και πανέμορφη παραλία, με τα ποτάμια, με τους αρχαιολογικούς χώρους, με τις ελιές, τις συκιές, τα αμπέλια, με τα ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες, με τα κεφαλοχώρια και με την πόλη του «Νησίου», βγάλτε φωτογραφίες απεικονίζοντας αυτό που αισθάνεστε και λάβετε μέρος στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου. Η επιτροπή που θα κρίνει τις φωτογραφίες είναι εγνωσμένου κύρους και οι νικητές θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα αλλά και χρήσιμα και αξίας δώρα…

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο κτίριο του Ειρηνοδικείου, το οποίο έχει αγοραστεί από το Δήμο και θα εγκαινιαστεί το προσεχές διάστημα ως έδρα της Διεύθυνσης Δόμησης και Χωροταξίας του Δήμου Μεσσήνης.

Υπενθυμίζουμε, δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, ενώ οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την συγκατάθεση των γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων τους.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν ληφθεί στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης (Δ.Ε. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗ, ΒΟΥΦΡΑΔΟΣ, ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ, ΙΘΩΜΗΣ, ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ, ΑΙΠΕΙΑΣ). Να έχουν ως θέμα το περιβάλλον, αξιοθέατα, οικιστικό ιστό, καθημερινή ζωή. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο θέμα «Οι δρόμοι του νερού στο Δήμο Μεσσήνης» και στην αποτύπωση πηγών, ποταμών, ακτών, παραλιών και γενικότερα υδάτινων στοιχείων.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό με 1 έως 5 φωτογραφίες, με αποστολή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου Μεσσήνης στο facebook (messenger) ( f: dimosmessinis) ή στο Instagramμε #messiniphoto

Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες, να έχουν ληφθεί με οποιαδήποτε φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή ή αναλογική, ή άλλο ψηφιακό μέσο, να είναι σε αρχεία μορφής JPEG και να έχουν μέγιστο μέγεθος 7MB και ανάλυση:

Ανάλυση φωτογραφιών με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

α) Πανοραμικές φωτογραφίες μεγαλύτερες από: 3000 x 1800 px

β) Κανονικές φωτογραφίες μεγαλύτερες από 2500 x 1800 px

Η ανάλυση των φωτογραφιών που αποστέλλονται στο instagram με # messiniphoto και με μήνυμα (messenger) στο Facebook( f: dimosmessinis) θα πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή ανάλυση . Σε περίπτωση που επιλέγουν φωτογραφίες που έχουν σταλεί μέσω κοινωνικών δικτύων οι νικητές είναι υποχρεωμένοι να στείλουν τις φωτογραφίες με ανάλυση

α) Πανοραμικές φωτογραφίες μεγαλύτερες από: 3000 x 1800 px

β) Κανονικές φωτογραφίες μεγαλύτερες από 2500 x 1800 px

Οι φωτογραφίες είναι πνευματικό δημιούργημα του/της διαγωνιζόμενου/ης, αλλά ο Δήμος ως διοργανωτής έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτές (έκθεση, internet, έντυπο κ.α) χωρίς καμία οικονομική ή άλλους είδους επιβάρυνση προς τον διαγωνιζόμενο (πάροχο) της φωτογραφίας.

Τα μέλη της επιτροπής που θα αξιολογήσει τις φωτογραφίες είναι ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο ζωγράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο φωτογράφος Δημήτρης Φανός, ο φωτογράφος Γιώργος Τασσόπουλος, ο ερασιτέχνης φωτογράφος Δημήτρης Ζώνης, ο φωτογράφος Ευστάθιος Αθανασάς και ο φωτογράφος Τάκης Κούρος.

Το χρηματικό έπαθλο της καλύτερης φωτογραφίας είναι 500 ευρώ σε μετρητά, ενώ θα δοθούν και άλλα χρηματικά έπαθλα, όπως και drones αλλά και action κάμερες. Ο διαγωνισμός είναι κοινός για ερασιτέχνες φωτογράφους και μαθητές, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα επιλεχτούν τουλάχιστον 5 φωτογραφίες μαθητών και θα κερδίσουν αντίστοιχα δώρα.
Στ.Μ.