Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 19:00

Πλησιάζει η μέρα για την οργανωμένη διάβαση της Νέδας με τους Αυλωνίτες

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΗ 
Η δροσιά της Νέδας, η μοναδική ομορφιά της περιοχής, οι μύθοι και η ιστορία της, η φιλοξενία των Αυλωνιτών, υπόσχονται και φέτος σε όσους λάβουν μέρος στην 25η διάβαση του ποταμού, που είναι πάντα αφιερωμένη στη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου, ότι θα περάσουν υπέροχα, αξέχαστα! Η διάβαση, που διοργανώνεται από τους Αυλωνίτες, θα γίνει το Σάββατο 29 Ιούλη…

Η πεζοπορική διαδρομή που είναι αφιερωμένη στον Σωτήρη Λαμπρόπουλο θα γίνει φέτος για 25η χρονιά από την Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, με τη συμβολή χορηγών από την περιοχή και με την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας. Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «για μια ακόμη χρονιά, η Τοπική Κοινότητα Αυλώνας, Αυλωνίτες που συμμετέχουν αδιάλειπτα, πατριώτες επιχειρηματίες χορηγοί  και υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, δ ι ο ρ γ α ν ώ νουν, το ΣΑΒΒΑΤΟ  29 Ιουλίου 2017, πεζοπορία  στη ΝΕΔΑ, διαδρομή  που πήρε το όνομα “ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας. Πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας, από όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, περνούν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το  μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή ΝΕΔΑ.    

NEDA-DYO-16.jpgΤο φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία  μας περιμένουν!!!                                 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

      Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με  αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας. (καινούριο γεφύρι)

      Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8  χλμ. περίπου.

      Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά  ντόπιων παραγωγών.

      Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.

      Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου.

      Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .

      Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.

      Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα (Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων) .

NEDA-16-TESSERA.jpgΣτην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας  με δωρεάν φαγητό, καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.   

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ (Παράρτημα Καλαμάτας)

Η διαδρομή απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ  ΠΡΟΣΟΧΗ!!!  Βαθμός  δυσκολίας (++)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις  των οδηγών.

NEDA-16-TRIA.jpgΠερισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος),  6944285208 ( Γιώργος Τσακανίκας)».