Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 19:51

Εκατοντάδες διαφορετικές φωτογραφικές ματιές για το Δήμο Μεσσήνης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Τριακόσιες διαφορετικές ματιές και εντυπώσεις που αφήνει ο Δήμος Μεσσήνης και ιδιαίτερα τα υδάτινα μέρη του, συγκεντρώθηκαν κατά το Διαγωνισμό Φωτογραφίας που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Οι φωτογραφίες αξιολογούνται από την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί, πρόεδρος της οποίας είναι ο γνωστός Νησιώτης χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 5 Αυγούστου, κατά τα εγκαίνια του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου, το οποίο αγόρασε ο Δήμος από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι δράσεις του Δήμου γύρω από τη φωτογραφική απεικόνιση της περιοχής του δεν σταματούν εδώ αφού το φθινόπωρο θα συνεχιστούν με σεμινάρια φωτογραφίας…

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο Μεσσήνης, «με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου ο καλοκαιρινός διαγωνισμός φωτογραφίας του Δήμου Μεσσήνης.  Συνολικά συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 300 φωτογραφίες ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε τις 10 τελευταίες μέρες του διαγωνισμού όπου συγκεντρώθηκαν 200 φωτογραφίες. Μέσα από το δική τους ματιά μαθητές, δημότες, επισκέπτες του Δήμου ανέδειξαν τη μαγική αλλά και ανεξερεύνητη πλευρά του Δήμου Μεσσήνης. Τα θέμα στις περισσότερες φωτογραφίες ήταν οι «δρόμοι του νερού», όπου απεικονίζονται  οι πανέμορφες παραλίες αλλά και τo πολυλίμνιο, ο Πάμισος, γεφύρια και πηγές. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι φωτογραφίες από την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και την ενδοχώρα του Δήμου, με τα γραφικά χωριά, το φυσικό περιβάλλον και την απεικόνιση καθημερινών στιγμών.  Οι φωτογραφίες έχουν ήδη σταλεί στην κριτική επιτροπή  και το Σάββατο 05 Αυγούστου,  θα ανακοινωθούν  τα αποτελέσματα των νικητών & θα γίνει η απονομή των δώρων.
Οι φωτογραφίες που θα διακριθούν θα εκτυπωθούν και θα αποτελέσουν μια έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα «ταξιδέψει» και θα προβάλει το Δήμο Μεσσήνης  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού πρεσβευτές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό. 
Οι δράσεις του Δήμου με άξονα τη φωτογραφία συνεχίζονται καθώς από Οκτώβρη θα γίνουν σεμινάρια Φωτογραφίας για τους Δημότες  στις δομές του Δήμου  Μεσσήνης».