Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 13:07

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή βγήκε ανάδοχος για τη διάβρωση στο Πεταλίδι…

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή βγήκε ανάδοχος για τη διάβρωση στο Πεταλίδι…

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ 
Τρέχει πλέον η προθεσμία για την εκπόνηση του πακέτου των μελετών προκειμένου να κατασκευαστούν, ακολούθως, κατά μήκος της ακτογραμμής του Πεταλιδίου τα αναγκαία έργα για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος διάβρωσης από τη θάλασσα. Στο Πεταλίδι έγινε μεγάλη καταστροφή στην ακτογραμμή το 2008, σε θαλασσοταραχή και η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος ανατέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες… Πάντως πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, για την οποία ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξαρχάκος…

Η εκπόνηση της μελέτης είχε προκηρυχθεί με προϋπολογισμό 575.000 ευρώ, ενώ η σύμπραξη μελετητικών γραφείων που κέρδισε το διαγωνισμό υπέγραψε σύμβαση ύψους 234.000 ευρώ, καθώς πρόσφερε έκπτωση άνω του 50%. Η σύμπραξη μέσα σε χρονικό διάστημα 16 μηνών πρέπει να παραδώσει στο υπουργείο υποδομών μελέτη λιμενικών έργων, γεωτεχνική έρευνα, γεωλογική μελέτη, υδραυλική μελέτη, περιβαλλοντικές μελέτες,  βυθομετρικές εργασίες και τεύχη δημοπράτησης.

Όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ξαρχάκος, το πακέτο των μελετών θα είναι έτσι δομημένο ώστε τα έργα που θα χρειαστεί να γίνουν να δημοπρατηθούν τμηματικά, σε φάσεις.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης έχει εξαιρετική σημασία για το Πεταλίδι διότι συνδέεται με τη λειτουργία της παραλιακής ζώνης, την πρόσβαση των ιδιοκτητών στις κατοικίες τους, την αποκατάσταση της παραλίας για τους λουόμενους και παραθεριστές. Το έργο αυτό, με την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος-Κορώνη και με τον βιολογικό καθαρισμό και την αποχέτευση Πεταλιδίου θα δώσουν μεγάλη ώθηση στην περιοχή.
Στ.Μ.