Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017 01:47

"Κοπάνησε" την κυβέρνηση ο Τατούλης στο Κοπανάκι και στα εγκαίνια του Βιολογικού

"ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ"
"Ορεξάτος" ήταν χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ενώ εγκαινίαζε το Βιολογικό Καθαρισμό Κοπανακίου "τα έσουρε για τα καλά" στην κυβέρνηση. Μίλησε για "πραξικοπηματικές διαδικασίες" όταν αναφέρθηκε στο διορισμό του πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά, Στέλιου, ως προέδρου του ΟΑΣΘ, χαρακτήρισε "ανιστόρητη" και "ιδεοληπτική" την αναφορά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για το "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια", ενώ σχολίασε, αναφερόμενος στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Δέδε, ότι η περιφερειακή αρχή εγκαινιάζει έργα που έκανε η ίδια η Περιφέρεια ενώ άλλοι εγκαινιάζουν έργα που δεν είναι δικά τους, θυμίζοντας, όπως είπε χαρακτηριστικά, το τραγούδι "ήρθε στο χωριό ο αρκουδιάρης"!...


Σε ό,τι αφορά το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, αυτό, όπως προέκυψε από τα σχόλια κατοίκου της περιοχής, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το σύνολο του Κοπανακίου διότι το αποχετευτικό δίκτυο δεν καλύπτει όλο το χωριό. Η απάντηση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ήταν ότι είναι υπό δρομολόγηση, σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, η διαδικασία ώστε  να συμπληρωθεί το αποχετευτικό δίκτυο. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτή η συμπλήρωση δεν μπορούσε να ενταχθεί στο έργο που ολοκληρώθηκε, το οποίο επί πλέον τόνισε ότι για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, επιμονή και αποφασιστικότητα από τον ίδιο, ο οποίος, όπως σημείωσε, έδωσε εντολή δημοπράτησης  ενώ ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας για το ΕΣΠΑ το είχε απαγορεύσει.
_1012067.JPG
Οι πρώην δήμαρχοι Αετού Δημήτρης Δριμής και Δημήτρης Βόγκας
Πρώτη μίλησε στην εκδήλωση των εγκαινίων η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία επίσης σχολίασε, αναφερόμενη προφανώς στην κυβέρνηση, ότι εκείνοι που κάποτε κατηγορούσαν τις εκδηλώσεις των εγκαινίων σήμερα εγκαινιάζουυν έργα κάθε μέρα και μάλιστα χωρίς να τα έχουν κάνει οι ίδιοι.
Αναφερόμενη ειδικά στο έργο του Βιολογικού του Κοπανακίου η κ. Νικολάκου τόνισε ότι οπωσδήποτε είναι δυσάρεστο ότι για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάστηκε να περάσουν 7-8 χρόνια. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν ήταν ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης, με τη γνώση του, την εμπειρία του και την αποφασιστικότητά του, το έργο και ημιτελές θα έμενε και θα είχε απενταχθεί από το προηγούμενο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, λόγω των διοικητικών και οικονομικών  προβλημάτων του.
_1012061.JPGΤέλος, μεταξύ άλλων η Ντίνα Νικολάκου υπογράμμισε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές της περιοχής διαχρονικά στήριξαν αυτό το έργο και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους πρώην δημάρχους Αετού Δημήτρη Βόγκα και Δημήτρη Δριμή, τον τέως δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον νυν δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, που υπογράμμισε οτι το έργο του Βιολογικού στο Κοπανάκι είναι σημαντικό, συμβάλλει στην πρόοδο της περιοχής και ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, προκειμένου να δείξει το πόσο σημαντικό είναι το έργο σημείωσε ότι οι Γαργαλιάνοι, μια μεγάλη πόλη δεν διαθέτουν ακόμη ολοκληρωμένο ένα τέτοιο έργο. Επίσης τόνισε ότι είναι εξαιρετικό συναίσθημα για έναν δήμαρχο να παραλαμβάνει ένα έργο που εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες, ενώ, τέλος, έδωσε τα συγχαρητήριά του στους προηγούμενους δήμαρχους για τη συμβολή τους, τόνισε όμως ότι χωρίς τον περιφερειάρχη το έργο δεν θα είχε τελειώσει.
Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης έδωσε διάφορα στοιχεία σχετικά με το ιστορικό του έργου και αναφέρθηκε σε ανθρώπους που συνέβαλαν στην προώθησή του, κάποιοι από τους οποίους δεν ζουν σήμερα.
Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με την ξενάγηση στην εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού Κοπανακίου από τον μηχανικό της κατασκευάστριας εταιρίας "Μεσόγειος Α.Ε." Γιάννη Στουραΐτη.
Στ.Μ.