Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017 20:45

Σοβαρή καταγγελία για το νερό στην Τριφυλία

«ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» 
Νερό παλιάς γεώτρησης, που στο παρελθόν είχε κριθεί ακατάλληλο για πόση, έριξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας σε δεξαμενή που είναι ακαθάριστη επί 19 χρόνια! Αυτό καταγγέλλει, με επίσημη ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας, που υποστηρίζει επίσης ότι αυτή η ανεύθυνη ενέργεια έγινε προκειμένου οι διοικούντες να αποφύγουν την κατακραυγή του κόσμου για τη διακοπή της υδροδότησης εδώ και ημέρες…

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας ανακοίνωσε σήμερα: «Επανερχόμενοι στο πρόβλημα υδροδότησης που υφίσταται εδώ και αρκετές ημέρες στην Τ. Κοινότητα  Πύργου Τριφυλίας και τις γύρω κοινότητες του τ. Δήμου Γαργαλιάνων επισημαίνουμε τα εξής :

Οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, με σύμφωνη γνώμη του τοπικού προέδρου, για να γλυτώσουν από την κατακραυγή των κατοίκων, που επί τόσες μέρες τους έχουν αφήσει χωρίς νερό, προέβησαν σε μια ανεύθυνη και επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων ενέργεια. Άντλησαν νερό από μια παλιά γεώτρηση που σε προηγούμενη ανάλυση είχε κριθεί ακατάλληλο για πόση κι αφού το έριξαν σε δεξαμενή που είχε να καθαριστεί 19 χρόνια με μοτέρ το μεταφέρουν στο κεντρικό δίκτυο. Αντί, δηλαδή, να στείλουν πρώτα δείγματα νερού για ανάλυση και να καθαρίσουν τη δεξαμενή, υπόσχονται να τα κάνουν εκ των υστέρων, για να κατευνάσουν την αγανάκτηση και ανησυχία του κόσμου. Κι αν η νέα ανάλυση δείξει ότι το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, ποιος θα αποκαταστήσει τη βλάβη που μπορεί να έχει υποστεί η υγεία των κατοίκων; Παίζουν με τη ζωή των κατοίκων; Ζητάμε να διακόψουν άμεσα την υδροδότηση από αυτή την πηγή μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, να διαπιστωθεί  η καταλληλότητα του νερού και αφού καθαριστεί η δεξαμενή να τη θέσουν σε λειτουργία.

Με τα προβλήματα του δικτύου ύδρευσης της Κυπαρισσίας,  που αποτελείται από  παλιούς και καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες και επί πλέον αυτήν την περίοδο άρχισε κι αυτό να εμφανίζει βλάβες, σπασίματα, διαρροές και διακοπές νερού, θα ασχοληθεί κανείς από τους υπευθύνους στα σοβαρά για την αντικατάστασή του; Ή επειδή οι αμιαντοσωλήνες είναι σκεπασμένοι με χώμα και δεν φαίνονται, όπως δεν φαίνονται και οι καρκινογόνες ουσίες που καταπίνουν οι άνθρωποι και δεν χαλάει η «επικοινωνιακή μόστρα» της δημοτικής αρχής το έχουν αφήσει στο έλεός του και το λαό στη «μακροθυμία του Κυρίου»; Μέχρι πότε;».