Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 10:51

Τους καταδικάζουν να ταξιδεύουν 60 χιλιόμετρα παραπάνω για ένα χιλιόμετρο άφτιαχτου δρόμου!

Δημήτρης Τσοπελάκος Δημήτρης Τσοπελάκος

ΝΕΔΑ ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ 
Αγανακτισμένοι, απογοητευμένοι, κουρασμένοι οι κάτοικοι των χωριών του πρώην Δήμου Είρας, ένα από τα πρώτα αιτήματα που έθεσαν στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, την Πέμπτη το βράδυ, στο περιθώριο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Νέδα για την ανάπτυξη της ορεινής βόρειας Μεσσηνίας, ήταν η ολοκλήρωση του δρόμου προς τη Μεγαλόπολη. Ο δρόμος είναι έτοιμος εκτός από ένα μόλις χιλιόμετρο ή και λιγότερο, τόνισαν οι κάτοικοι. Όπως διαμαρτυρήθηκαν, εξαιτίας αυτού του χιλιομέτρου αναγκάζονται, προκειμένου να φύγουν προς τα βόρεια, να κατεβαίνουν στο Διαβολίτσι, κάνοντας 60 χιλιόμετρα περισσότερα!...

NEDA-ORIA-NOMOU.jpgΑπό τη Νέδα μέχρι τη Μεγαλόπολη είναι κάτι παραπάνω από 20 χιλιόμετρα, όμως από τη Νέδα μέχρι τη Μεγαλόπολη μέσω του Διαβολιτσίου η απόσταση είναι παραπάνω από 80 χιλιόμετρα. «Για ένα χιλιόμετρο δρόμου, που δεν φτιάχνεται για έναν ανεξήγητο λόγο, αναγκαζόμαστε να κάνουμε 60 χιλιόμετρα παραπάνω» είπε στον Γιώργο Κατρούγκαλο ο επί 40 χρόνια τέως πρόεδρος της Νέδας, Δημήτρης Τσοπελάκος. Υπογράμμισε ότι ακόμη και για λόγους υγείας επιβάλλεται να φτιαχτεί αυτό το ένα χιλιόμετρο, τονίζοντας ότι εάν πάθει κάτι κάποιος κάτοικος ή επισκέπτης θα μπορούσε γρήγορα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Μεγαλόπολης όμως επειδή ο δρόμος έχει μεγάλο πρόβλημα σε αυτό το ένα χιλιόμετρο όποιος χρειάζεται ιατρική βοήθεια χάνει πολύ περισσότερο χρόνο μέχρι να μεταφερθεί σε κάποιο ιατρικό κέντρο στη Μεσσηνία.  

Κάτοικοι είπαν στον υπουργό κ. Κατρούγκαλο ότι η ολοκλήρωση του δρόμου από τη Νέδα μέχρι τη Μεγαλόπολη είναι το πρώτο ζήτημα για την περιοχή. Εξέφρασαν δε την αδυναμία τους να κατανοήσουν το λόγο για τον οποίο δεν φτιάχνεται αυτό το μόλις ένα χιλιόμετρο ή και λιγότερο, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει οδοστρωσία διότι τα υπόλοιπα τεχνικά έργα έχουν γίνουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το αίτημα των κατοίκων είναι απολύτως λογικό και εξέφρασε και εκείνος την απορία του που ένα τόσο σημαντικό έργο μένει ατελές για μόλις ένα χιλιόμετρα. Διαβεβαίωσε ότι θα παρέμβει προκειμένου να έχει ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς και ότι θα υπάρξει επικοινωνία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να γίνει χωρίς καθυστέρηση αυτό που χρειάζεται.
Στ.Μ.