Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 02:52

Ο Δήμος Μεσσήνης ξεκινάει να καταγράφει την πολιτιστική του κληρονομιά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Την καταγραφή της πολιτιστικής του κληρονομιάς ξεκινάει ο Δήμος Μεσσήνης, μια πάρα πολύ σημαντική προσπάθεια, γιατί η περιοχή που διατηρεί ζωντανή τη λαϊκή της παράδοση και την πολιτιστική της ταυτότητα θα έχει και ένα βιώσιμο μέλλον.

Σήμερα λοιπόν θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο της Μεσσήνης με θέμα την καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Έχουν κληθεί σε αυτή οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων καθώς και οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων που εδρεύουν στον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης, ενώ  ευπρόσδεκτοι είναι και ιδιώτες που έχουν  σχετική με το θέμα δραστηριότητα.
Με το αντικείμενο αυτό θα ασχοληθούν άτομα που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, με  ειδικότητες που σχετίζονται με τον πολιτισμό  όπως Ιστορικού-Αρχαιολόγου, Κοινωνικής Ανθρωπολόγου, και Μηχανικών Πληροφορικής.
Πιο συγκεκριμένα στην σύσκεψη θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις και δη: Αρχαιολογικούς  χώρους, Θρησκευτικά μνημεία, Φυσικά μνημεία, Ιστορικά αρχεία, όπως μητρώα αρρένων, δημοτολόγια, μαθητολόγια, εκκλησιαστικά αρχεία (φωτογραφικό –έντυπο υλικό), κλπ