Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 20:08

Θέματα ηλεκτρικής διακυβέρνηση στην αυτοδιοίκηση

Ο Δ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ 
ΣΤΟ Μ. ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Θέματα που αφορούν τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τη διοίκηση και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών, συζήτησαν σήμερα, σε συνάντηση που είχαν, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης με το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, με την ιδιότητά του ως προέδρου της Επιτροπής Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υφυπουργό, ο Δημήτρης Καφαντάρης και  οι άλλοι εκπρόσωποι της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ ενημέρωσαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας.

 

Ειδικότερα τέθηκε το θέμα της συνεργασίας των φορέων της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης για την προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και την αξιοποίηση των κοινοτικών προγραμμάτων με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Επίσης, το Προεδρείο παρέδωσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για την «Εθνική Στρατηγική για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» και έγινε αναλυτική συζήτηση  σε όλες τις προτάσεις.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος,  δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας, ο  Γιάννης Τσιάμης, αντιδήμαρχος Ορχομενού και ο σύμβουλος της ΚΕΔΕ Πάνος Μαΐστρος.