Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 02:19

Οι Αυλωνίτες διοργανώνουν το πέρασμα της Νέδας, στη μνήμη του Σωτήρη Λαμπρόπουλου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Το ποτάμι που ποτέ δεν το χορταίνεις, τη Νέδα της ομορφιάς και των μύθων, καλούνται να εξερευνήσουν οι άνθρωποι που αγαπούν τη φύση, στο πλαίσιο της 20ης πεζοπορικής διαδρομής που εδώ και χρόνια είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο Σωτήρη Λαμπρόπουλο.

Άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, από όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας, πολλές φορές και  ξένοι επισκέπτες γίνονται μια παρέα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή Νέδα. Έτσι και φέτος, το Τοπικό Συμβούλιο Αυλώνας σε συνεργασία με το Σύλλογο Αυλωνιτών και την ουσιαστική στήριξη της Κοινωφελούς  Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας,  διοργανώνουν την Κυριακή 22 Ιουλίου πεζοπορία  στη Νέδα, διαδρομή «Σ. Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας, που είχε πρωτοστατήσει στην ανάδειξή της.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «το μαγευτικό φαράγγι, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, η μοναδική σήραγγα,  η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία, μας περιμένουν!!!
Φέτος λόγω της κατολίσθησης στο δρόμο που ενώνει τη Μεσσηνία με την Ηλεία αλλάζει η διαδρομή και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με  αγροτικά αυτοκίνητα του δήμου, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής για το γεφύρι του «Τσουλουχά» (παλιό πέτρινο γεφύρι). Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 1,5  χλμ. περίπου, ανέβασμα τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο. Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου. Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. Πορεία στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη. Στάση στο ύψος του Αγίου Παντελεήμονα, γύρω στις 2.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα (ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), προσφορά του Δήμου και ντόπιων παραγωγών. Περπάτημα στο ποτάμι μέχρι το μύλο του Παπά – Γιώρη. Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα. (Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων).
Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας, θα υπάρχει μπουφές με τοπικούς μεζέδες και κρασί. Ακόμα, υπάρχουν γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν παραδοσιακά φαγητά, σε προσιτές τιμές. Τη μουσική  επιμέλεια, με  ιδιαίτερη αισθητική προσέγγιση, έχει ο σύλλογος Αυλωνιτών. Με τραγούδια και χορό, θα σμίξουμε όλοι,  πεζοπόροι  και κάτοικοι, σε μια αξέχαστη βραδιά.
Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή!!!  Βαθμός  δυσκολίας (++). Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι, κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών. Θα προσφέρονται T-shirt και καπελάκι με το σήμα μας στην τιμή των 10 ευρώ. Τα έσοδα θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση των κάτωθι: Μεταφορά από Αυλώνα στού Τσουλουχά. Κολατσιό στον Αγ. Παντελεήμονα. Μεταφορά από Παπά-Γιώρη στην Αυλώνα. Μπουφές και κρασί στην Πλατεία.
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2761360742, 60036(Βιβή Παντελάκη), (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας), 6946461829(Γιάννης Φιλντίσης), 6977191331 (Γιάννης Χριστόπουλος), 6977975535(Σπύρος Τρουπάκης)».