Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017 21:43

Συγκίνηση Τσώνη, αποχαιρετισμός Ξαρχάκου

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Κόμπιασε από συγκίνηση ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, όταν, ανακοινώνοντας τους νέους αντιδημάρχους του, αναφέρθηκε στον απελθόντα Νίκο Ξαρχάκο, ο οποίος αποφάσισε να αποχωρήσει από τα αξιώματα της δημοτικής αρχής και να παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της δημοτικής θητείας ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Από την πλευρά του ο Νίκος Ξαρχάκος επέμεινε ότι αποχωρεί για λόγους αρχής, επειδή είναι παλιός και θέλει να δώσει ανοίξει δρόμο στους νεότερους, αρνούμενος ότι αντιμετώπισε πρόβλημα στη συνεργασία του με το δήμαρχο…

«Σε αυτό το ταξίδι είχα και θα έχω αναπτυξιακό συμπορευτή το φίλο μου Νίκο Ξαρχάκο, με τον οποίο ενώσαμε αγωνίες και αγώνες», τόνισε συγκινημένος ο Γιώργος Τσώνης και συνέχισε: «Την απόφασή του και τη θέλησή του να απέχει από ιδιαίτερες θεσμικές θέσεις του Δήμου οφείλω να σεβαστώ. Αλλά ο Νίκος θα παραμείνει αυτοδιοικητικός συνεργάτης, προσωπικός μου φίλος, αρωγός αυτής της προσπάθειας και για τώρα και για το μέλλον. Θα προσπαθήσω να τον μεταπείσω. Και αν δεν μπορέσω το αφήνω σε εσάς γιατί ναι μεν δεν περισσεύει κανείς αλλά όταν αναφερόμαστε για το Νίκο η παρουσία του είναι απαραίτητη».

Ο Νίκος Ξαρχάκος, σημείωσε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για τα καλά του λόγια και να πω ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία. Ο Γιώργος ο Τσώνης είναι φίλος μου, είναι ο άνθρωπος που με έπεισε να αναιρέσω παλιότερη απόφασή μου και να ξαναεμπλακώ με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την τιμή που μου έκανε όλα αυτά τα χρόνια, έχοντάς μου εμπιστευτεί θέσεις ευθύνης που ήταν περισσότερες από κάθε άλλον. Και να πω πάλι ότι οι λόγοι που με οδήγησαν στην έξοδό μου από τη διοίκηση του Δήμου δεν έχουν να κάνουν με κανένα θέμα συνεργασίας με το δήμαρχο. Ο δήμαρχος ήτανε και θα είναι φίλος μου. Και η παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα το αποδείξει άλλωστε. Πάντοτε θα στηρίζω την προσπάθεια που κάνει αυτή η δημοτική αρχή μέχρι τη λήξη της θητείας.

Έχω πει και σε επιστολή που έχω δώσει στο δήμαρχο και το επαναλαμβάνω ότι η απόφασή μου είναι να μην συνεχίσω στην αυτοδιοίκηση για λόγους προσωπικούς, αρχής. Η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται τόσους πολλούς επαγγελματίες. Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη για προσφορά και για δουλειά. Εγώ έχω κάνει ήδη τρεις θητείες στην αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι ο κύκλος της προσφοράς για μένα έχει κλείσει. Άρα λοιπόν αναμενόμενο ήταν να ζητήσω από το δήμαρχο να με απαλλάξει από θέσεις ευθύνης και να δώσω την ευκαιρία σε νέους συναδέλφους να δοκιμαστούν και αυτοί και στους ανθρώπους που θα είναι στην επόμενη θητεία μαζί με τον Γιώργο τον Τσώνη. Εγώ θα είμαι μαζί του μέχρι τις επόμενες εκλογές».
Στ.Μ.