Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 17:17

Η κυβέρνηση στήριξε το σημαντικό Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ
Ο σημαντικός θεσμός του Δήμου Μεσσήνης, που έχει διαπαραταξιακή στήριξη, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, υποστηρίζεται και έμπρακτα από την κυβέρνηση, με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα τρία επόμενα χρόνια. Είναι θεσμός που φέρνει σε βιωματική επαφή τους μαθητές και φοιτητές με την αρχαία ελληνική και λατινική δραματουργία και ο οποίος συμβάλλει επίσης ώστε η Αρχαία Μεσσήνη να γίνει γνωστή στον μαθητικό και εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας αλλά και διεθνώς. Η απόφαση για την επιχορήγηση του Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 150.000 ευρώ υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση…

Η αρμόδια για τον πολιτισμό αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Γεωργία Παναγοπούλου, παρουσίασε την απόφαση για την επιχορήγηση του Φεστιβάλ με μεγάλη ικανοποίηση. Η διοργάνωση, που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, καθιερώθηκε αμέσως χάρη και στις κοπιώδεις προσπάθειες των στελεχών του Δήμου Μεσσήνης, ο οποίος κατάφερε να φτιάξει ένα μεγάλο Φεστιβάλ, με συμμετοχές από πολλά σχολεία της χώρας αλλά και από εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, παρότι δεν διέθετε σχετική εμπειρία.

Σημειώνεται ότι η προκήρυξη για το επόμενο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης, το 7ο, που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη του 2018, έχει ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης και οι θεατρικές ομάδες των σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018.
Στ.Μ.