Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 15:04

Άνω-κάτω ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στη Μεσσήνη, κατάληψη και ένταση

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ
Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργήσει στη Μεσσήνη η απόλυτα λανθασμένη, όπως αποδεικνύεται, απόφαση του Δήμου και της διοίκησης της εκπαίδευσης, για την ανακατανομή αιθουσών μεταξύ του Γενικού Λυκείου και του ΕΠΑΛ, εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ κάνουν κατάληψη, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ, Τάκης Δρακόπουλος, φέρεται να έχει παραιτηθεί, το σοβαρότερο όμως είναι  ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου αισθάνονται αδικημένοι και δεύτερης κατηγορίας σε σχέση με τους συμμαθητές τους του ΓΕΛ!...

Όπως φανερώνεται εκ των υστέρων, οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις του ΕΠΑΛ για τη συγκεκριμένη ανακατανομή, που αποκρύφτηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης όταν ενέκρινε την απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, έχουν οδηγήσει σε μια σοβαρή αναταραχή σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα που θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι αδικούνται κατάφορα γιατί οι νέοι χώροι που αποδίδονται στο σχολείο τους δεν επαρκούν για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των εργαστηρίων του ΕΠΑΛ και υποστηρίζουν ότι οι συμμαθητές τους του ΓΕΛ δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα έλλειψης χώρων που να επιβάλλει την ανακατανομή των αιθουσών στο μέσον της σχολικής χρονιάς.

Επιπλέον σημειώνουν ότι ασκήθηκε βία για την ανακατανομή των αιθουσών διότι οι παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια έγιναν παρουσία της αστυνομίας και χωρίς συνεννόηση με τη διεύθυνση του ΕΠΑΛ.

Το πρόβλημα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ούτε επιτροπή που υπουργείου Παιδείας που μετέβη στη Μεσσήνη για να βρεθεί λύση, καθώς κάλεσε τις δύο πλευρές να διαχειριστούν συμβιβαστικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ, Τάκη Δρακόπουλο, δεν θέλησε να μιλήσει για την κατάσταση, τονίζοντας ότι έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Στ.Μ.

 

Βία και άνιση μεταχείριση του ΕΠΑΛ Μεσσήνης καταγγέλλει συνδικαλιστική παράταξη καθηγητών