Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 17:53

Ο Δήμος Μεσσήνης στηρίζει διαγωνισμό για την ισότητα των δύο φύλων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΕΛΙΟΥ

Την ευαισθησία του για τα θέματα ισότητας των δύο φύλων, δείχνει ο Δήμος Μεσσήνης, που καλεί τους δημότες του να λάβουν μέρος στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, για την παραγωγή 100 καλλιτεχνικών έργων με σκοπό την άμβλυνση των στερεότυπων που αναπαράγουν τις ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα, «ο Δήμος Μεσσήνης είναι ιδιαίτερα ενεργός σε θέματα ισότητας και στηρίζει δράσεις που ενισχύουν το τοπικό πολιτισμικό κεφάλαιο και παράλληλα αναδεικνύουν τον ισότιμο ρόλο της γυναίκας. Το Γραφείο Ισότητας των Φύλων του Δήμου είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την παροχή περισσότερων πληροφοριών για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για οιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στο θέμα της ισότητας των φύλων (τηλέφωνο 2722360179)».
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων ΓΓΙΦ καλεί καλλιτέχνες, γυναίκες και άνδρες, καθώς και καλλιτεχνικές ομάδες, να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012 προσφορές για την παραγωγή νέων πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων στους τομείς τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, βίντεο, δράση (performance), κινηματογράφος (ταινίες ντοκιμαντέρ και ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους), θέατρο, χορός. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.