Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018 09:33

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής στην Κορώνη

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
Φοιτητές και καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φιλοξενήθηκαν από το Δήμο Πύλου-Νέστορος στην Κορώνη, ύστερα από δική του πρόσκληση, προκειμένου να αποτυπώσουν οικοδομήματα με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία. Πρόκειται για πρόγραμμα της Σχολής που αποσκοπεί στην προετοιμασία για το μάθημα «Ανάλυση Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς»…

Όπως σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε σχετικό δελτίο Τύπου, «οι 75 σπουδαστές και οι 8 καθηγητές εργάσθηκαν στην Κορώνη για την αποτύπωση, την κατασκευαστική ανάλυση και για την κατάθεση προτάσεων επισκευής και ενίσχυσης των παραδοσιακών κτιρίων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μάθημα αυτό γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια και έχουν καταγραφεί εξαιρετικά δείγματα του αρχιτεκτονικού πλούτου και των δομικών συστημάτων σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Η Εμβληματική Κοινότητα Μεσογειακής διατροφής φημίζεται άλλωστε για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, σημείωσε ότι «το Μετσόβιο Πολυτεχνείο φιλοξενείται σε έναν δήμο που ξεχειλίζει από παράδοση και ιστορία. Η Κορώνη αποτελεί Ναυαρχίδα πολιτισμού και παράδοσης πολλά χρόνια τώρα. Σκοπός είναι στο μέλλον να προγραμματιστούν κι άλλες φιλοξενίες τέτοιου είδους».