Σάββατο, 05 Μαϊος 2018 18:28

Επί 15 ημέρες παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν πάνε στο σχολείο τους στα Φιλιατρά!

“ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΚΑΙ ΟΡΙΑ” ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η ΛΑΣΥ  
Την απελπισία των γονέων, που δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους υπευθύνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να γυρίσουν στο σχολείο τους στα Φιλιατρά, τα παιδιά τους με ειδικές ανάγκες, περιγράφει σε καταγγελία της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο γιατί έχει διακοπεί το έργο της μεταφοράς, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υποστηρίζει ότι επανειλημμένα έχει θέσει το ζήτημα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας αλλά “δεν ιδρώνει το αυτί” ούτε της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου ούτε του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη…

Ειδικότερα, η καταγγελία έχει ως εξής:

“Δεκαπέντε μέρες τώρα οι μαθητές δημοτικού, παιδιά με ειδικές ανάγκες στα Φιλιατρά, δεν πάνε στο σχολείο, γιατί έχει διακοπεί η μεταφορά τους, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Τι και αν φωνάζουν και ψάχνουν τους υπεύθυνους απελπισμένα οι γονείς, τι και αν τρεις φορές το έχουμε θέσει στην Οικονομική Επιτροπή, ζητώντας να λυθεί το θέμα, δεν ιδρώνει το αυτί της κα Νικολάκου και του κ Τατούλη. Θα μπορούσαν να το είχαν λύσει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής πριν 15 μέρες και δεν το έκαναν.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των νέων καθηκόντων που ανέλαβε ο κύριος Περιφερειάρχης και σαν Νομάρχης Μεσσηνίας. Νοιάζεται να προωθήσει να δοθεί το έργο μεταφοράς των μαθητών σε μεγάλες εταιρείες γι΄αυτό μπλοκάρισε πριν από ένα χρόνο το διαγωνισμό σε Μεσσηνία και Λακωνία, γι΄αυτό έφερε τους καινούριους διαγωνισμούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους.

Αν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Δευτέρα 7-5-2018 δεν λυθεί το πρόβλημα, θα στηρίξουμε την προσπάθεια των γονέων, να παρέμβει ο εισαγγελέας. Υπάρχουν και όρια”.