Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 18:18

Κοσμογονία στη Μεσσήνη κατά τον Γιώργο Τσώνη

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑ 35 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
Τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα του μεγάλου αγώνα της δημοτικής του αρχής, για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και την εκπόνηση μελετών, ώστε να εκτελεστούν στη Μεσσήνη σημαντικά έργα, τόνισε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είχαν αντίθετη άποψη, ιδιαίτερα ο Γιώργος Αθανασόπουλος σχολίασε ότι καλές είναι οι αναγγελίες όμως το σημαντικό είναι να πει η δημοτική αρχή τι έχει κάνει στα 3,5 χρόνια της θητείας της, υπονοώντας ότι ο απολογισμός της είναι φτωχός. Ο δήμαρχος απάντησε στον δημοτικό σύμβουλο εξαπολύοντας επίθεση και ειδικότερα του είπε ότι δεν παρακολουθεί τι γίνεται στο Δήμο και δεν γνωρίζει, καθώς και ότι έργα 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι αδύνατο να γίνουν σε 2 ή 3 ή και τέσσερα χρόνια. Υποστήριξε επίσης ότι τα έργα της δημοτικής αρχής δεν καθυστερούν ούτε λεπτό της ώρας…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης κατά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε ότι πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του Δήμου, από το υπουργείο Εσωτερικών, με 170.000 ευρώ, για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία του Σεπτέμβρη του 2016.

Είπε ότι επίσης πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αθλητισμού η χρηματοδότηση του Δήμου με 180.000 ευρώ για έργα στις αθλητικές υποδομές.

Στη συνέχεια ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα χρηματοδοτηθεί με 3.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λογγάς και της Αδριανής, ενώ διεκδικεί και θα πάρει χρηματοδότηση 5.000.000 ευρώ για έργα αποχέτευσης. Όπως σημείωσε, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ποια έργα αποχέτευσης θα βάλει ο Δήμος στο πρόγραμμα, ανακοίνωσε όμως ότι η βούληση της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν αποχετεύσεις στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και μάλιστα με ένα σύστημα που όπως είπε θα είναι πρωτοποριακό για τη χώρα.

Ακολούθως ο δήμαρχος Μεσσήνης ανέφερε ότι και πάλι πριν λίγες ημέρες υπογράφτηκε από τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη η ανάθεση των μελετών για τα αντιπλημμυρικά και τις αναπλάσεις του Παμίσου στην εταιρία που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό, επισημαίνοντας ακόμη ότι ο πρωθυπουργός είπε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Τρίπολης πως τα υποέργα αυτού του μεγάλου πακέτου έργων θα ξεκινήσουν το 2019.

Τέλος, ο κ. Τσώνης σημείωσε πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δημοπρατηθούν έργο 800.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά και έργο 1,2 εκατ. ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων σε όλο το Δήμο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, χαρακτήρισε θετικές τις ανακοινώσεις του δημάρχου αλλά διατύπωσε και ορισμένα σχόλια, όπως ότι τα έργα της ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λογγάς και της Αδριανής θα γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση δεδομένου ότι οι μελέτες είναι έτοιμες από καιρό, ενώ για την αποχέτευση είπε ότι τα δίκτυα στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων θα χρειαστούν πολλά χρήματα και η δημοτική αρχή θα πρέπει να τα εντάξει σε κάποιο άλλο πρόγραμμα.
Στ.Μ.