Πέμπτη, 17 Μαϊος 2018 21:25

Ένσταση και εξηγήσεις για την ανάθεση των δράσεων προβολής του Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ 
Η δημοτική αρχή γύρισε την πλάτη στους επαγγελματίες του Δήμου Μεσσήνης, υποστήριξε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Αθανασόπουλος, σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας. Ο δημοτικός σύμβουλος άφησε και πάλι αιχμές για την ανάθεση των δράσεων προβολής του 7ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη 2018”, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Απρίλη, προϋπολογισμού 21.500 ευρώ περίπου, σε δημιουργικό γραφείο εκτός του Δήμου Μεσσήνης και του Νομού Μεσσηνίας. Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Γεωργία Παναγοπούλου, απάντησε ότι το συγκεκριμένο γραφείο έχει ιδιαίτερα καλό όνομα στην αγορά επάνω στο αντικείμενο που του ανατέθηκε και πως αντίστοιχες δράσεις του αναθέτουν και άλλοι Δήμοι όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ακόμη τόνισε ότι το γραφείο ανέθεσε τις δράσεις προβολής σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης και ωφελήθηκε οικονομικά η τοπική αγορά…

Ο οικονομικός απολογισμός του Φεστιβάλ προσεγγίζει τις 50.000 ευρώ, πλησίασε δηλαδή τον προϋπολογισμό. Η κ. Παναγοπούλου τόνισε ότι ο Δήμος δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναθέσει έργα για την υλοποίηση και πραγματοποίηση του Φεστιβάλ σε εταιρίες, διότι η χρηματοδότηση από το κράτος ήρθε αργά και οι Υπηρεσίες του Δήμου ούτε μπορούσαν ούτε προλάβαιναν να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τρία χρόνια μάλιστα.

Ωστόσο ο κ. Αθανασόπουλος επέμεινε στην τοποθέτησή του, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή “είτε δεν εμπιστεύεται τους επαγγελματίες της περιοχής είτε για λόγους που δεν γνωρίζουμε τους γύρισε την πλάτη”.

Επίσης είπε ότι από την διαφημιστική προβολή του Φεστιβάλ αποκλείστηκε ο έντυπος τοπικός Τύπος και τελικά ψήφισε λευκό όσον αφορά τον απολογισμό της διοργάνωσης.

Η αντιδήμαρχος κ. Παναγοπούλου επέμεινε ότι το ποσό που δόθηκε στις εταιρίες για τις δράσεις του Φεστιβάλ διαχύθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης καθώς επιλέχτηκαν τοπικές επιχειρήσεις για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και τόνισε ότι η καθημερινότητά της είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αγορά της Μεσσήνης.

Κατά τα άλλα, με εισήγηση της Γεωργίας Παναγοπούλου αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στον υπουργό Παιδείας, την οποία θα συνυπογράψουν ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με την οποία θα ζητηθεί να θεσμοτηθεί από το ίδιο το υπουργείο το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος “Αρχαία Μεσσήνη”, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχισή του και τα επόμενα χρόνια με την εξασφάλιση χρηματοδότησης και από το υπουργείο.
Στ.Μ.