Τετάρτη, 23 Μαϊος 2018 01:57

Εξαγγελίες Άγγελου Χρονά για τη Νέδα και τα Πλατάνια Τριφυλίας

Ο Άγγελος Χρονάς (με τη γραβάτα) ανάμεσα σε κατοίκους και τους εκπροσώπους των Πλατανίων Ο Άγγελος Χρονάς (με τη γραβάτα) ανάμεσα σε κατοίκους και τους εκπροσώπους των Πλατανίων

ΔΡΟΜΟΣ-ΓΕΦΥΡΙ-ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 
Στην τελική ευθεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο πάντως μπορεί να βάλει σε κίνδυνο το ποτάμι της Νέδας γιατί θα διευκολύνει την αύξηση της ήδη πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας, που στην αιχμή της θερινής περιόδου υπερβαίνει τις δυνατότητες φιλοξενίας κόσμου, βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όπως ανακοινώνει ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος από τα Πλατάνια μέχρι τη Νέδα. Επιπλέον εξαγγέλλει ότι θα γίνουν παρεμβάσεις στα μονοπάτια πρόσβασης στους καταρράκτες της Νέδας, καθώς και ότι θα συντηρηθεί και το εξαιρετικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας πέτρινο γεφύρι των Πλατανίων…

Με αφορμή την επίσκεψή του στα Πλατάνια, για τον γιορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Άγγελος Χρονάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Επ’ ευκαιρία της παρουσίας μου στην θρησκευτική εκδήλωση ξεναγήθηκα στην πανέμορφη φυσική περιοχή και συζήτησα με τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Τσακανίκα, τον Πρόεδρο των Πλατανίων Παναγιώτη Καραγιάννη, τον Πρόεδρο του Καλού Νερού Σπυρίδων Παπαηλιού, με τους Δημοτικούς Συμβούλους που ήταν παρόντες καθώς και με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης της, που είναι μεγάλες.

Άλλωστε η περιοχή διαθέτει ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με τους καταρράκτες της Νέδας, να αποτελούν σημείο κατατεθέν, αλλά και έναν πολιτιστικό πλούτο ξεχωριστό για την ορεινή Μεσσηνία, όπως είναι ο Πύργος του «Μπάρμπα –Αλέκου», με το υπαίθριο αμφιθέατρό του, «Νότα Αρνοκούρου», που μπορεί να αξιοποιηθεί περισσότερο για πολιτιστικές εκδηλώσεις την καλοκαιρινή περίοδο.

Ένα θέμα που συζητήσαμε επίσης είναι και η βελτίωση της οδοποιΐας της 29ης επαρχιακής οδού από Κάκκαβα έως Πλατάνια.

Το έργο που θα προχωρήσει άμεσα, όπως ενημέρωσα τους εκπροσώπους του Δήμου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου, ένα έργο το οποίο παρακολουθώ προσωπικά, είναι ο δρόμος από το χωριό Πλατάνια μέχρι και τους καταρράκτες της Νέδας. Έργο που εντάσσεται στις προτεραιότητες και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος έχει επισκεφτεί την περιοχή και έχει δει από κοντά τις ανάγκες της.

Για το έργο υπάρχει έτοιμη μελέτη, ύψους 550 χιλιάδων ευρώ και σύντομα το έργο θα πάρει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του.

Με το έργο θα καταστεί ασφαλής η μετακίνηση των οχημάτων μέχρι την παρόχθια περιοχή του ποταμού Νέδα.

Παράλληλα θα υπάρξει μελέτη και για την ασφάλεια των περιπατητών στα μονοπάτια προς τους καταρράκτες ενώ σύντομα θα γίνουν και οι απαιτούμενες διαδικασίες για το πέτρινο γεφύρι, για το οποίο υπάρχει δέσμευση της περιφερειακής αρχής”.