Κυριακή, 27 Μαϊος 2018 00:52

Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 
Η Κυπαρισσία γιορτάζει την Αγία Τριάδα και ο Δήμος Τριφυλίας ανακηρύσσει επίτιμο δημότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στην Κυπαρισσία το τριήμερο είναι γεμάτο από εκδηλώσεις και από κόσμο. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε ο 27ος Γύρος της Κυπαρισσίας με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων. Ακολούθησε η Λευκή Νύχτα, ενώ την Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Τριάδας θα πραγματοποιηθεί γλέντι με λαϊκή ορχήστρα στην αγορά της Πάνω Πόλης. Τη Δευτέρα θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την Αγία Τριάδα -στον ιστορικό ναό της Πάνω Πόλης και ακολούθως στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως- οι οποίες θα πραγματοποιηθούν υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που στη συνέχεια θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Τριφυλίας…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται στην Αγία Τριάδα της Πανω Πόλης Κυπαρισσίας στις 10 το πρωί της Δευτέρας. Μετά την πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας.

Στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Τριφυλίας, όπου θα γίνει παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, όπως αυτή εκτίθεται στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου, ενώ θα εκτίθεται και Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με την ιστορική πορεία της Τριφυλίας.

Η ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη Τριφυλίας θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα  «Αλέκος Παπαδόπουλος».

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο, στο Επισκοπείο.