Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 07:19

Ιστορικό κτίριο στη Χώρα θα λειτουργήσει ως εκθετήριο για την ελιά και το κρασί

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 
Γρήγορα προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού κτιρίου Μπάρκα, στη Χώρα, σημειώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Έργο που γίνεται από το Δήμο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό να στεγάσει εκθετήριο με θέμα την ελιά και το κρασί. Το κτίριο βρίσκεται δίπλα στο σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας…

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, τις εργασίες επισκέφθηκε ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, που διαπίστωσε “τη γρήγορη εξέλιξή του. Η οικία Μπάρκα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας και ο χρόνος κατασκευής του προσδιορίζεται στις αρχές του 1900. Το κτίριο στο οποίο αναφέρεται το προτεινόμενο έργο ανήκε στην οικογένεια Μπάρκα, απαλλοτριώθηκε από το ΥΠΠΟΤ και παραχωρήθηκε στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ώστε να στεγάσει λειτουργίες υποστηρικτικές του Μουσείου και του Δήμου.

Οι επεμβατικές εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύουν στη δομική αποκατάσταση της κατασκευής και στην επαναχρησιμοποίηση του χώρου ως εκθετηρίου με θέμα την ελιά και το κρασί, καθώς και την επιρροή τους στη λαογραφία, την πολιτιστική και την αγροτική κληρονομιά της περιοχής της Μεσσηνίας.

«Ένα σημαντικό έργο πραγματοποιείται στον Δήμο μας, που θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης. Μέσα από αυτό η περιοχή μας επωφελείται της ανάδειξης του Μουσείου, της λαογραφικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της, με άμεση συνέπεια την αύξηση της επισκεψιμότητας στον τόπο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος”.