Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018 21:29

Νησιώτικο πανηγύρι - Η Μεσσήνη γιορτάζει

Γιώργος Τσακόπουλος, Γιώργος Τσώνης Γιώργος Τσακόπουλος, Γιώργος Τσώνης

ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 
Κάλεσμα στον κόσμο της Μεσσηνίας να προσέλθει τις επόμενες ημέρες στη Μεσσήνη, να επισκεφθεί το μεγάλο Νησιώτικο πανηγύρι που ξεκινάει επίσημα αύριο, Πέμπτη, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, απηύθυνε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ήταν μαζί του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, Γιώργος Τσακόπουλος, ο οποίος από την πλευρά του προσκάλεσε τους Μεσσήνιους στη γιορτή της αγοράς της Μεσσήνης, στη Λευκή Νύχτα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το βράδυ,  22 Σεπτέμβρη, για 6η συνεχή χρονιά…

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η πόλη της Μεσσήνης είναι έτοιμη να υποδεχτεί με ευλάβεια την εικόνα, μετά τις 10:30 το πρωί, στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής. Από εκεί θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της Μεσσήνης μέχρι άφιξή της στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για οχτώ ημέρες.

Επίσης ο κ. Τσώνης ανέφερε ότι όλα είναι έτοιμα και σε ό,τι αφορά το μεγάλο Νησιώτικο πανηγύρι και πως έχουν μισθωθεί όλες οι θέσεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γιώργος Τσακόπουλος, σημείωσε ότι η Λευκή Νύχτα διοργανώνεται από το Σύλλογο, το Δήμο Μεσσήνης και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ανέφερε ότι οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις οχτώ το βράδυ, με μουσικές από τη Φιλαρμονική της Μεσσήνης, με άλλες μουσικές εκδηλώσεις και με πολλές εκπλήξεις. Για να μπορεί ο κόσμος να κινείται με άνεση θα αποκλειστεί η κίνηση των οχημάτων σε οδούς του εμπορικού κέντρού, ενώ τα καταστήματα θα προσφέρουν στους επισκέπτες και τους περαστικούς διάφορα κεράσματα. Σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις, αυτές θα αγγίξουν ακόμη και το 60% για τα καλοκαιρινά είδη, ενώ οι νέες παραλαβές θα πωλούνται με έκπτωση 20% τουλάχιστον.

Ο κ. Τσακόπουλος τόνισε ότι η Λευκή Νύχτα, σε συνδυασμό με το Νησιώτικο πανηγύρι, δίνει μια καλή ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν την αγορά της πόλης, η οποία διαβεβαίωσε ότι προσφέρει μεγάλη ποικιλία ειδών σε εξαιρετικές τιμές.

Στ.Μ.