Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 06:53

Συνεπής ο Χαρίτσης εγκρίθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ για αποχέτευση σε Αμπελόφυτο-Κορυφάσιο

ΕΙΧΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ 
Τήρησε την υπόσχεσή του ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, όταν στις αρχές του περασμένου Ιουνίου, ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επισκέφθηκε τις περιοχές του Αμπελόφυτου και του Κορυφασίου και δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, για τη χρηματοδότηση της αποχέτευσης στην περιοχή. Έτσι λοιπόν ανακοινώθηκε χθες ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας ενέκριναν τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων αποχέτευσης με 3.500.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων...

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνονται τα εξής: “Εγκρίθηκε από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας η χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο, στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης είχε επισκεφθεί την περιοχή και είχε δεσμευτεί για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών: «Η ολοκλήρωση βασικών έργων υποδομής αποτελεί προτεραιότητα της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής των τοπικών κοινωνιών».

Η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αμπελοφύτου και Κορυφασίου είναι έργο άμεσης προτεραιότητας για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και την αξιοποίηση των υποδομών που έχουν ήδη κατασκευαστεί (ΕΕΛ, τμήμα δικτύου συλλογής & μεταφοράς), στο πλαίσιο της Πράξης «Αποχέτευση και Βιολογικός Καθαρισμός Δημοτικής Ενότητας Νέστορος του Δήμου Πύλου - Νέστορος».