Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 17:36

Η εικόνα στη Μεσσήνη, οι πολιτικοί στη λιτανεία…

Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Καφαντάρης, Παναγιώτης Νίκας, Γιώργος Τσώνης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γεωργία Παναγοπούλου, Πέτρος Τατούλης και Ντίνα Νικολάκου Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Καφαντάρης, Παναγιώτης Νίκας, Γιώργος Τσώνης, Αριστείδης Σταθόπουλος, Γεωργία Παναγοπούλου, Πέτρος Τατούλης και Ντίνα Νικολάκου

ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ 
Ίδρωσαν για τα καλά σήμερα οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί σχεδόν στο σύνολό τους, ακολουθώντας κάτω από το ζεστό ήλιο την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, κατά τη λιτάνευσή της στη Μεσσήνη με προορισμό την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για οχτώ ημέρες, όσο θα διαρκέσει και το μεγάλο Νησιώτικο πανηγύρι. Ήταν μια ευκαιρία για τους πολιτικούς να δηλώσουν το “παρών” τους, μιας και το προεκλογικό κλίμα ενόψει του Μάη του 2019 αρχίζει και αυτό να ζεσταίνεται…

Την εικόνα ακολούθησαν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, με τις αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Αντωνία Μπούζα. Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που οι πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακοινωθεί το όνομά του από τη Νέα Δημοκρατία ως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου τον οποίο θα υποστηρίξει. Οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος. Φυσικά ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλο. Ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς (περιφερειακός σύμβουλος) και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, άλλοι ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι βουλευτές και δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι παράγοντες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης της εικόνας, τόνισε ότι ήταν πρωτοφανής η προσέλευση του κόσμου στη θρησκευτική αυτή εκδήλωση, ενώ ευχήθηκε του χρόνου να βρεθούν και πάλι όλοι στη Μεσσήνη, καθώς επίσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές για τον καθένα να είναι καλύτερες.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι πολίτες και η χώρα έχει καθοριστική σημασία η πίστη στις παραδόσεις, όπως η σημερινή μεγάλη γιορτή για τη Μεσσήνη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, αναφέρθηκε στο μακραίωνο ιστορικό αυτής της θρησκευτικής εκδήλωσης και ευχήθηκε η Παναγία να αποτελεί τη σκέψη για τη ζωή και την πορεία κάθε ανθρώπου και της πατρίδας.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Μητρόπολης, “η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της
πόλης από τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και στη συνέχεια έλαβε χώρα η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μετοχιακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε: «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία του Βουλκάνου για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει. Στο Εικόνισμά της εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο Ιερό Πρόσωπό της». Συνάμα ευχαρίστησε αδελφικά τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σταγών για την παρουσία του, ο οποίος και προέρχεται από την αδελφότητα της Μονής, υπηρετώντας την Μεγαλόχαρη επί σειρά ετών”.

Στ.Μ.