Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 21:52

Η εικόνα επέστρεψε από τη Μεσσήνη στο Μοναστήρι του Βουλκάνου

ΚΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ 
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες μεγάλο ήταν το πλήθος των πιστών που ακολούθησε με τα πόδια την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας στο Μοναστήρι του Βουλκάνου, από τη Μεσσήνη, όπου παρέμεινε για οχτώ μέρες στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα…

Όπως σημειώνει η Μητρόπολη Μεσσηνίας σε σχετικό δελτίο Τύπου, πριν από την αναχώρηση της εικόνας “στον Μετοχιακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, τελέστηκε Εσπερινός και Παράκληση χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Η Παναγία πέρασε με λιτανευτική πομπή από τους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με βασιλικό, μυρτιές και ροδοπέταλα, και κατέληξε στο Ναΐδριο της Αγίας Παρασκευής στην είσοδο της πόλης.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στη χάρη της Θεομήτορος και εξήρε τον σεβασμό, την τιμή και την αγάπη των Μεσσηνίων στο πρόσωπό της. Ταυτόχρονα μίλησε για ενότητα και σύμπνοια του λαού, προς την κοινή αντιμετώπιση των δυσκολιών που διανύουμε.

Αμέσως μετά, παραδόθηκε η Θαυματουργός Εικόνα στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Σμυρνή, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της επιστροφής της στον θρόνο της.

Με αφορμή την αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μ. Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Ψυχάρης δήλωσε: «Η Παναγία Βουλκανιώτισσα επιστρέφει και πάλι στο θρόνο της από όπου θα ατενίζει και θα επευλογεί τον Μεσσηνιακό λαό. Ευχόμεθα και προσευχόμεθα η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία, να σκέπει τη ζωή όλων και να δίδει φώτιση σε όλους εκείνους που έχουν στα χέρια τους το μέλλον και την τύχη αυτού του ευλογημένου τόπου που ονομάζεται Ελλάδα», κατέληξε χαρακτηριστικά.