Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 16:41

Μέτρα ανακούφισης για τις πληγές από τον κυκλώνα ζήτησε από τον Χαρίτση ο Καφαντάρης

Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ 
Τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και για την αποκατάσταση των ζημιών από τον κυκλώνα στις υποδομές των Δήμων, ζήτησε σε έκτακτη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Σημειώνει ο Δημήτρης Καφαντάρης ότι επισκέφθηκε τον υπουργό σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και επισημαίνει ότι ο Δήμος Πύλου-Νέστορος ήταν ο πρώτος από τους Δήμους της χώρας που “χτυπήθηκαν” από τον κυκλώνα…

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Καφαντάρης σε ανακοίνωσή του μιλάει για μια “σημαντική πρωτοβουλία” που ανέλαβε “για την επούλωση των καταστροφικών πληγών, που υπέστησαν χιλιάδες συμπολίτες μας”. Τονίζει ότι “σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη, προτρέπει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τα οικονομικά υπουργεία, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να βοηθήσουν τους πληγέντες όλων των κατηγοριών, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και πολίτες. Ζήτησε επίσης να υποστηριχθεί η αποκατάσταση των υποδομών των Δήμων που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.  Στο πλαίσιο αυτό εστάλησαν επιστολές από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ στα αντίστοιχα υπουργεία”.

Ο Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρει ακόμη ότι το φαινόμενο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως επίσης υπογραμμίζει την “έμπρακτη αλληλεγγύη” που έδειξε ο κόσμος για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τέλος ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι “θα φέρει το θέμα σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, για να οργανωθεί πιο συστηματικά η πάλη για την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων ανακούφισης των πληγέντων”.