Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 23:08

Ο δήμαρχος Μεσσήνης επαινεί για εντάξεις έργων του Δήμου του στο ΕΣΠΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΟ 
Δεν χάνει ευκαιρία ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, να ευχαριστήσει τον υπουργό Αλέξη Χαρίτση άλλα στελέχη της κυβέρνησης και των υπουργείων, όπως φυσικά και την κυβέρνηση γενικότερα, για την ικανοποίηση αιτημάτων του Δήμου του. Με νέα του ανακοίνωση διατυπώνει τους επαίνους και τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και την ειδική γραμματέα για τη διαχείριση των τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) Ευγενία Φωτονιάτα, για την απόφαση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της δημιουργίας αυτόνομων προσβάσεων στις πλαζ της Μπούκας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου και του Αγίου Ανδρέα και της μετατροπής των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού και βιβλιοθήκη…

Στην ανακοίνωση του δημάρχου Γιώργου Τσώνη τονίζεται ότι “αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά” ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει το ΕΣΠΑ “αναπτυξιακά με τον καλύτερο τρόπο για το καλό του τόπου και των πολιτών”.

Σημειώνεται ότι “με πρωτοβουλία μας, αλλά με την απεριόριστη βοήθεια και συμπαράσταση” του Αλέξη Χαρίτση και της Ευγενίας Φωτονιάτα “εντάχθηκαν έργα ιδιαίτερης σημασίας για το δήμο μας.

Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν οι πράξεις: «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών, των παραλιών Μπούκας, Ανάληψης, Πεταλιδίου και Αγ. Ανδρέα», προϋπολογισμού 239.999,52 ευρώ και η «Αλλαγή Χρήσης Αποθήκης ΑΣΟ σε αμφιθέατρο 150 ατόμων, αίθουσα προβολών και Δημοτική Βιβλιοθήκη», προϋπολογισμού 1.919.000,00 ευρώ”.

Στην ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης σημειώνεται ακόμη ότι

για τη μετατροπή των αποθηκών του ΑΣΟ σε πολυχώρο πολιτισμού θα ξεκινήσει η σύνταξη των απαραίτητων μελετών.

Η ανακοίνωση κλείνει ως εξής: “Αξίζει  έπαινος και ευχαριστίες τόσο στον κύριο Υπουργό όσο και στη κ. Eιδική Γραμματέα γιατί το ΕΣΠΑ 2014-2020, με την ιδιότητα του ως εμπροστοβαρές καθίσταται πλέον ένα δυνατό γρανάζι στην αναπτυξιακή μηχανή του δήμου μας”.