Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 16:41

“Αντάμωμα ουσιαστικό” η διάκριση του Πέτρου Θέμελη από τον Αρχιεπίσκοπο στη Μεσσήνη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΩΝΗ 
Ως αντάμωμα των διαχρονικών αξιών της ορθοδοξίας και του πολιτισμού, το οποίο είναι όχι μόνο τιμητικό αλλά και ουσιαστικό, χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, την τιμητική διάκριση του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, ανασκαφέα της Αρχαίας Μεσσήνης, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, την Παρασκευή το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης…

Σημειώνεται ότι ο αρχιεπίσκοπος, όπως έχει δηλώσει σε προηγούμενες επισκέψεις του, πήρε τον πρώτο του μισθό στις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη, ως φοιτητής της Αρχαιολογίας.

Η τιμητική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 19 Οκτώβρη, στο αίθριο του Δημαρχείου της Μεσσήνης και θα πλαισιωθεί από αρχαία μουσική από τον Δρ. Νίκο Ξανθούλη, ενώ η παρουσίαση του έργου του Πέτρου Θέμελη θα γίνει από τον καθηγητή της πανεπιστημιακής σχολής της Καλαμάτας Νικόλαο Ζαχαριά.

Λόγω της εκδήλωσης οι Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες στεγάζονται στο Δημαρχείο, δεν θα είναι δυνατόν να εξυπηρετούν τους πολίτες από τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι.

Σε γραπτή του δήλωση για την εκδήλωση ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης σημειώνει: “Oι δυο πιο σταθεροί και ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελληνικού Έθνους είναι η Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός. Αντιπροσωπεύουν ένα σύστημα θεσμών, αρχών και αξιών, που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας στην εξέλιξη της.

Έχουμε την τιμή ως Δήμος, έχω την χαρά ως Δήμαρχος την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, να φιλοξενούμε την εκδήλωση Τιμητικής Διακρίσεως του καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

H Ορθοδοξία και ο Πολιτισμός είναι διαχρονικές αξίες και εμπεριέχουν αρχές οι οποίες είναι Φάροι αιωνιότητας και εκπέμπουν φως για όλους τους Έλληνες απανταχού της γης.

Αυτό το αντάμωμα δεν είναι μόνο τιμητικό, είναι ουσιαστικό, διαχρονικό και σημαντικό για όλους”.