Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 14:41

Με λαμπρότητα η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων στην Πύλο, για την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει η αναπαράσταση της Ναυμαχίας, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, του προέρδου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, του αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου. Το πρωί τελέστηκε η δοξολογία στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του αρχιεπίσκοπου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Μάνης Χρυσόστομου και Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.

Ακολούθησε, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων, κατάθεση στεφάνων, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος, ο Δήμαρχος  Δημ. Καφαντάρης βράβευσε με το Μετάλλιο του Δήμου τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τα 190 έτη από την ίδρυσή της, ενώ ο Δήμος Πύλου – Νέστορος αδελφοποιήθηκε με το Δήμο Ύδρας.

Μεταξύ άλλων παρίστανται στην Πύλο ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.