Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 19:47

Το πανηγύρι έφερε στο ταμείο του Δήμου Μεσσήνης 105.000 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ 154.ΟΟΟ ΕΥΡΩ 
Πολύ καλά, αν και με μικρή υστέρηση σε σχέση με πέρσι, πήγε και φέτος το πανηγύρι της Μεσσήνης, σε ό,τι αφορά τα έσοδα που είσπραξε ο Δήμος. Το συνολικό ύψος των εισπράξεων έφτασε τα 154.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 105.000 ευρώ κρατήθηκαν από το Δήμο και τα υπόλοιπα αποδόθηκαν στο Μοναστήρι του Βουλκάνου και στην εκκλησία. Όπως ενημέρωσε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της επιτροπής του πανηγυριού, Αντώνης Νικολόπουλος, τα έσοδα φέτος για το Δήμο ήταν λιγότερα κατά 5.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Αυτό οφείλεται, εξήγησε, στο αρκετά μειωμένο τίμημα που προσφέρθηκε φέτος από την εταιρία που εγκατέστησε στην πλατεία το λούνα παρκ…

Ωστόσο κατά τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του πανηγυριού σημειώθηκε, και πάλι, έντονη αντιπαράθεση, όταν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Γαλιάτσος, ζήτησε να ανακληθούν πρόστιμα που επιβλήθηκαν την προτελευταία ημέρα του πανηγυριού σε επαγγελματίες που παραβίαζαν τους όρους της άδειάς τους για τη λειτουργία αναψυκτηρίων και ψησταριών.

Ο κ. Γαλιάτσος στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε καταγγείλει τον αντιδήμαρχο κ. Νικολόπουλο ότι δεν έκανε ελέγχους ώστε να αποτρέψει συγκεκριμένο επαγγελματία να δραστηριοποιηθεί σε χώρο πολύ μεγαλύτερο από όσο του είχε παραχωρηθεί. Όπως συνέχισε χθες ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, αντί ο αντιδήμαρχος να επιβάλει τη νομιμότητα στον συγκεκριμένο επαγγελματία έστειλε την υπηρεσία να επιβάλει πρόστιμα σε τρεις επαγγελματίες και ενώ το πανηγύρι τελείωνε.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι εφόσον ο δημοτικός σύμβουλος προέβη σε καταγγελίες στην προηγούμενη συνεδρίαση έστειλε την υπηρεσία την επόμενη ημέρα να κάνει ελέγχους και όπου διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων της άδειας επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας επέμεινε οτι τα πρόστιμα πρέπει να ανακληθούν και ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι ο Δημήτρης Γαλιάτσος λειτουργεί ως φερέφωνο συγκεκριμένου επαγγελματία, ενώ εκείνος του ανταπάντησε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επαγγελματίας θα έρθει στο Σώμα και θα ζητήσει το λόγο για να απαντήσει στον Αντώνη Νικολόπουλο.

Επίσης ο Δημήτρης Γαλιάτσος αλλά και ο Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος τόνισαν ότι πρώτη φορά φέτος ο πρόεδρος της επιτροπής του πανηγυριού, δηλαδή ο αντιδήμαρχος Αντώνης Νικολόπουλος, δεν συγκρότησε την επιτροπή ώστε να επισκεφθεί το πανηγύρι και να ελέγξει εάν τηρούνται οι όροι λειτουργίας του. Ο αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι έχουν δίκιο οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος ο Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος ανέφερε ότι φέτος πρώτη φορά δεν ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης η επιτήρηση του πανηγυριού και ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι την εταιρία την πλήρωναν κάθε χρόνο οι επαγγελματίες, οι οποίοι όμως φέτος αρνήθηκαν να αναλάβουν το κόστος.

Στ.Μ.