Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 05:01

Τις εμβληματικές κοινότητες της Μεσογειακής Διατροφής θα υποδεχθεί και πάλι η Κορώνη

Οι εκπρόσωποι της Σεφσαουέν, της Κορώνης, της Σορία και του Σιλέντο, πέρσι το καλοκαίρι στην Κορώνη Οι εκπρόσωποι της Σεφσαουέν, της Κορώνης, της Σορία και του Σιλέντο, πέρσι το καλοκαίρι στην Κορώνη

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τις εμβληματικές κοινότητες της Μεσογειακής Διατροφής ως αύλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, όπως έχει αναγνωριστεί από την UNESCO, θα φιλοξενήσει και φέτος η Κορώνη, τις ημέρες από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου. Τις εμβληματικές κοινότητες αποτελούν, εκτός από την Κορώνη, το Σεφσαουέν του Μαρόκου, η Σορία της Ισπανίας και το Σιλέντο της Ιταλίας.

Πέρσι η Κορώνη εντυπωσίασε τους φιλοξενούμενούς της, τόσο με τις συζητήσεις που διοργάνωσε για τη μεσογειακή διατροφή, με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, όσο και με τις εκδηλώσεις, τις γιορτές και τις ξεναγήσεις που πραγματοποίησε.
Σημειώνεται ότι η Κορώνη έχει οριστεί εκπρόσωπος των εμβληματικών κοινοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής για τη χρονιά που διανύουμε.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, κατά την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ στη Χώρα η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας», για τη Μεσογειακή Διατροφή και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Στην εκδήλωση αυτή ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο του Δήμου προκειμένου να εφαρμοστεί ένα σύμφωνο ποιότητας από τις επιχειρήσεις της περιοχής. Όσοι ενταχθούν σε αυτό το σύμφωνο θα χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους και στην παρασκευή των προϊόντων τους αγνά τοπικά προϊόντα, κυρίως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Με την πιστοποίηση που θα εξασφαλίσουν αυτές οι επιχειρήσεις θα προσελκύουν πελάτες που επιζητούν την ποιότητα των τοπικών προϊόντων και θα δοθεί η ευκαιρία ώστε τα προϊόντα αυτά να αποδείξουν την υπεροχή τους.
Στ.Μ.