Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 15:59

Πρωτοβουλία Σπίρτζη για επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών της Κυπαρισσίας στην οδική ασφάλεια

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 
Τη διάθεση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να μεταβούν στελέχη του στην Κυπαρισσία, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, γνωστοποιεί στο υπουργείο Παιδείας ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Θάνος Βούρδας. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία ευαισθητοποιημένο από τραγικό γεγονός του θανάτου τριών μαθητών από την Κυπαρισσία σε τροχαίο, την περασμένη εβδομάδα. Ο γενικός γραμματέας απευθύνθηκε εγγράφως στο υπουργείο Παιδείας για την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος μετά από εντολή του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη…

Ο γενικός γραμματέας κ. Βούρδας σημειώνει προς το υπουργείο Παιδείας ότι στο πλαίσιο της “σταδιακής οργάνωσης επιμορφωτικών παρεμβάσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού επί της θεματικής ενότητας “Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια” αλλά και του τραγικού θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος με θύματα τρία νέα παιδιά-μαθητές στην πόλη της Κυπαρισσίας, στα γνωρίζουμε ότι το υπουργείο μας προτίθεται με τη συνεργασία σας να συμμετάσχει σε προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Κυπαρισσίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Το έργο της επιμόρφωσης θα αναλάβει ομάδα εργασίας από στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία έχουν εμπειρία και γνώση τόσο γενικά του αντικειμένου της κυκλοφοριακής αγωγής όσο και ειδικότερα του έργου “e-drive Academy”.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας ζητάει το επιμορφωτικό πρόγραμμα να πραγματοποιηθεί μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβρη, αν είναι δυνατό στις 18 και 19 του μήνα. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς θα έχει διάρκεια δύο διδακτικών ωρών και των μαθητών μίας διδακτικής ώρας.