Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 03:39

Ο Τατούλης στο Μέγαρο Χορού: Η Καλαμάτα πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου

“ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ” ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ  
Του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, δεν του άρεσε που η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της συνεδρίασης στην Καλαμάτα της ευρωπαϊκής επιτροπής αξιολόγησης των έργων του ΕΣΠΑ, διοργάνωσε γιορτή στο Μέγαρο Χορού, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γραπτή ανακοίνωση χαρακτήρισε την εκδήλωση ως “προεκλογική φιέστα του κ. Τατούλη”. Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, από τη σκηνή του Μεγάρου Χορού, τόνισε ότι κάποια φαινόμενα μιζέριας και μικροψυχίας δεν μπορούν να επηρεάσουν την αποδοτική συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα αποτελεί την “πρωτεύουσα πόλη της Πελοποννήσου”...

Σημείωσε μάλιστα ότι η Περιφέρεια σχεδίασε και εξειδίκευσε το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καλαμάτας, το οποίο τόνισε ότι θα μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και από επόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού ξεκίνησε με χαιρετισμό από την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, που τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού ήταν ένα πολύ σημαντικό έργο που έγινε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι όρος της Ε.Ε. είναι τα έργα αυτά να είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Στο φουαγιέ του Μεγάρου λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με συγχρηματοδοτούμενα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μετά τη Ντίνα Νικολάκου και τον Πέτρο Τατούλη προβλήθηκαν δύο βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες αναφέρονται σε έργα και σε υποστήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τις δύο ταινίες μίλησε ο επικεφαλής της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας, Αντώνης Ψαράκης.

Ακολούθησε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν το χορευτικό τμήμα “Αργώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας Καλαμάτας, η χορογράφος Ανδριάννα Παπανικολάου, η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, χορευτική ομάδα της Σχολής Χορού Καλαμάτας “Dance Studio Maria Lada”, το Σύνολο Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου και ο Λαογραφικός Σύλλογος “Κορύβαντες”. Το συντονισμό και την επιμέλεια του μουσικοχορευτικού μέρους της εκδήλωσης είχε η Νίνα Δράκου από το Dance Challenge.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ομιλία του τόνισε ακόμη η Καλαμάτα τυγχάνει της ευεργετικής επίδρασης της πολιτικής που ασκεί η περιφερειακή αρχή. Είπε ότι η θεσμική συνεργασία της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών είναι εξαιρετική και αυτό οδηγεί σε σημαντικά αποτελέσματα που αναβαθμίζουν τον πολιτικό ρόλο της Πελοποννήσου στη χώρα, ενώ την καθιστούν διεθνώς ως σημαντικό και ελκυστικό προορισμό, όπως τόνισε ότι γράφουν σε δημοσιεύματά τους και μεγάλα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

“Θεωρώ ότι όλοι πράττουμε το καθήκον μας” είπε επίσης ο κ. Τατούλης όπως και ότι αν υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις μιζέριας και μικροψυχίας αυτές απλώς επιβεβαιώνουν την εξαίρεση του κανόνα.


Ανδριάννα Παπανικολάου

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι η Πελοπόννησος θα απαλλαγεί από αυτό το μεγάλο πρόβλημα και ότι με την εξασφάλιση 70.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ πέτυχε να γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών με μικρότερο κόστος για τους πολίτες.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, σε ανακοίνωσή της σημειώνεται για τη χθεσινή εκδήλωση ότι “ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της Διαχειριστικής Αρχής και παραχώρησε το Δημοτικό Μέγαρο Χορού για τις εργασίες της ετήσιας αξιολόγησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου και την προβολή των έργων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε.

Όμως, η διοργάνωση προεκλογικής φιέστας από τον κ. Τατούλη στο Δημοτικό Μέγαρο Χορού, πέρα από το προφανές πως είναι εκτός των όρων παραχώρησης του χώρου από το Δήμο, αποτελεί και ως ενέργεια και ως συμπεριφορά, προσβολή για το Δήμο, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα ενημερωθεί σχετικώς.

Για αυτό και η Δημοτική αρχή δεν μετέχει στην εκδήλωση-προεκλογική φιέστα”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, που κάθισε μαζί με τον Πέτρο Τατούλη.

Στ.Μ.