Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 15:48

Ξεκινά η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

ΜΕΣΣΗΝΗ 
Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου θα ξεκινήσει η δύσκολη διαβούλευση με τους κατοίκους και τους φορείς που τους εκπροσωπούν, για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στη Μεσσήνη. Θα είναι δύσκολη η διαβούλευση γιατί τα σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας επικεντρώνονται στον άνθρωπο και όχι στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Τα σχέδια αυτά δεν είναι κυκλοφοριακές μελέτες, όπως φαίνεται ότι νομίζουν οι περισσότεροι. Σήμερα έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Μεσσήνης με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην οποία έχει ανατεθεί η εκπόνηση του ΣΒΑΚ…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, “συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης με στελέχη της εταιρίας Ι. Κουγιανός και Συνεργάτες Ε.Ε. , η οποία είναι η ανάδοχος εταιρία για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δ. Μεσσήνης (ΣΒΑΚ), και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης, με την Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Παναγοπούλου Γεωργία.

Στην ανάδοχο εταιρία χορηγήθηκαν στοιχεία, μελέτες και σχέδια για την απόκτηση μιας αρχικής εικόνας της υφιστάμενης κατάστασης αλλά και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις σημαντικές αλλαγές στην πόλη της Μεσσήνης, ύστερα από την αστική ανάπλαση του Κέντρου της Μεσσήνης και τον σχεδιασμό που έγινε με την υποβολή της πρότασης χρηματοδότησης με τίτλο: «Ανοιχτό κέντρο εμπορίου Μεσσήνης» στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στόχος είναι μέσα από την εκπόνηση του ΣΒΑΚ και ύστερα από ανοιχτή διαβούλευση με τους δημότες, να καθοριστούν οι στόχοι και ο σχεδιασμός για την βιώσιμη ανάπτυξη και κινητικότητα στο Δήμο Μεσσήνης.   Ως περίοδος σχεδιασμού του ΣΒΑΚ του Δήμου Μεσσήνης ορίστηκαν τα 10 έτη, ενώ τους προσεχείς μήνες θα γίνει ανοιχτό κάλεσμα στους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση των προτάσεων που θα ενταχθούν στο ΣΒΑΚ”.