Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 16:47

Νέες αόριστες και έμμεσες καταγγελίες Νίκα για συγγενείς συνυποψηφίων του

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ 
Έμμεσες καταγγελίες κατά συγγενών συνυποψηφίων του, που δεν τους κανονόμασε, “που δεν έχουν καμία δουλειά με τα δημόσια έργα και το δημόσιο χρήμα” περιείχε η ομιλία που έκανε χθες το βράδυ, Τετάρτη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, στο Κιάτο…

Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στη θητεία του ως δημάρχου Καλαμάτας επί τρεις συνεχόμενες θητείες, δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο του, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης και της εξωστρέφειας και τονίζοντας ότι ανάλογο θα είναι το έργο του και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Υποστήριξε ότι η πραγματικότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ζοφερή σχολιάζοντας ότι «όταν τα χρήματα γίνονται χαρτοπόλεμος, όταν οι πολύτιμοι πόροι δεν αξιοποιούνται για το μακροπρόθεσμο συμφέρον και για την πρόοδο, αυτά συμβαίνουν».
Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει, συνέχισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, με τις εξής προτεραιότητες τις οποίες έχει αποφασίσει να βάλει:
“1.     Πρώτη προτεραιότητα αποτελούν τα μεγάλα έργα, ενώ «τα άλλα είναι δουλειά του Δημάρχου και αν ο Δήμαρχος δεν μπορεί, συζητάμε και κάνουμε μία προγραμματική σύμβαση που να υπηρετεί την ουσία». Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως «μεγάλα έργα είναι το επαρχιακό δίκτυο ή το παλιό εθνικό δίκτυο. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να δούμε» και αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να λέμε για συνδυασμένες μεταφορές, για logistics, όταν δεν έχουμε δώσει τη δυνατότητα βελτίωσης των δρόμων;». Ανέφερε, ακόμη, ως φλέγοντα θέματα τη «διάβρωση των ακτών με την αλλαγή του κλίματος», καθώς και τη βοήθεια που συνιστά προς τους αγρότες ένα καλύτερο οδικό δίκτυο και οι παρεμβάσεις για την άρδευση, μεταξύ των οποίων εκείνες για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα. Τόνισε δε πως «ο Περιφερειάρχης βουλεύεται και επιλέγει παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Βουλευτή, με το Δήμαρχο, σε συνεργασία με τους Φορείς, με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας».
2.    «Η διοίκηση της Περιφέρειας πρέπει να γίνεται με τον κεντρικό μηχανισμό διοίκησης, όπου υπάρχει η «Διαύγεια» και ο κεντρικός μηχανισμός ελέγχου», ανέφερε ο Π. Νίκας. Οι Αναπτυξιακές Εταιρείες δεν πρέπει να καταργηθούν, αλλά είναι αναγκαίο να προκρίνεται η κεντρική διοίκηση, μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα.
3.    «Οι συγγενείς, τα αδέρφια μας και τα παιδιά μας δεν έχουν καμία δουλειά με τα δημόσια έργα και το δημόσιο χρήμα», επεσήμανε ο υπ. Περιφερειάρχης ως προς τον τρόπο διαχείρισης των έργων.
4.    Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει την συνεργασία, δεδομένου ότι «κανένα επιχείρημα και καμία άποψη δεν είναι για πέταμα», τόνισε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας πως η αντίληψή του σχετικά με το θεσμό είναι ότι «η Περιφέρεια είναι ένας μεγάλος Δήμος, που ‘αγκαλιάζει’ τους Δήμους, που προσέχει τον κόσμο ανάλογα με τις ανάγκες», καθώς «εμάς μάς έχει ανάγκη η φτώχεια, οι εμπερίστατοι άνθρωποι»”.