Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 18:30

Κυκλοφορεί το νέο "Flash της Μεσσηνίας"

ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Τα έχει και πάλι όλα! Το νέο τεύχος του περιοδικού «Flash της Μεσσηνίας» προβάλλει, και αυτή τη φορά μέσα από την πλούσια ύλη του, τις ομορφιές του τόπου μας και τους δημιουργικούς συμπατριώτες μας, ενώ αναδεικνύει τα προβλήματα, με σημαντικότερο αυτή την περίοδο το θέμα των λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και το Χωματερό.
Το «Flash της Μεσσηνίας», σε αυτό το τεύχος του, μας αποκαλύπτει τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βαρδιγούς, στην Πλατανόβρυση του Αριστομένη. Παρουσιάζει, επίσης, τους δύο απρόσμενους επισκέπτες της Φοινικούντας, ένα ζευγάρι καμαρωτών πελαργών. Ο Κώστας Μίχος είναι το πρόσωπο της δημιουργικής Μεσσηνίας, που παρουσιάζει σε αυτό το τεύχος το περιοδικό. Έχει μηχανουργείο, το οποίο φτιάχνει πλαστικά για τα ραβδιστικά των ελιών.

Όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσος Αποστολόπουλος, κάνει τον απολογισμό του και απαντά στις ερωτήσεις του περιοδικού για τα πολιτικά του σχέδια. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, αναφέρεται στις προσπάθειες της αιρετής Περιφέρειας, ώστε ο τόπος να έχει ένα καλύτερο μέλλον. Η νέα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, μιλά για τα τεράστια προβλήματα του εμπορικού κόσμου και δηλώνει ότι, σήμερα, δεν θα ευχόταν σε έναν νέο να γίνει έμπορος.
Ο Γιώργος Θ. Σπηλιώτης, γράφει για τη λησμονημένη πραγματική έναρξη της Επανάστασης, στις 22 Φλεβάρη 1821, από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
Φυσικά, και σε αυτό το τεύχος, πολλές σελίδες είναι αφιερωμένες στις «στιγμές» από την κοινωνική ζωή και τη δράση συλλόγων και φορέων.