Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 16:04

Γιώργος Τσώνης: Κάθε εβδομάδα και ένα καινούργιο μεγάλο έργο στο Δήμο Μεσσήνης

Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Γιάννης Αργυράκης Γεωργία Παναγοπούλου, Γιώργος Τσώνης, Γιάννης Αργυράκης

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 
Τη σύμβαση έργου για την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης, μερικών από το ανεπιθύμητο υλικό του αμίαντου, υπέγραψαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο ανάδοχος εργολήπτης Γιάννης Αργυράκης, παρουσία της αντιδημάρχου τεχνικών έργων Γεωργίας Παναγοπούλου. Ο δήμαρχος με την ευκαιρία τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει μπει στη φάση της υλοποίησης των μεγάλων έργων για τα οποία δούλεψε τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα “προειδοποίησε” τους δημοσιογράφους ότι θα προκαλούνται στη Μεσσήνη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να καταγράφουν κάθε φορά και ένα καινούργιο μεγάλο έργο…

Το έργο που συμβασιοποιήθηκε σήμερα αφορά την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στη Νέα Κορώνη, τον Ριζόμυλο, την Καρποφόρα, το Μαυρομμάτι Παμίσου, την Κορομηλιά, καθώς και βελτιώσεις του συστήματος ύδρευσης στην πόλη της Μεσσήνης.

Η χρηματοδότηση του έργου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 823.000 ευρώ, ενώ οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Ο κ. Τσώνης αναφερόμενος γενικότερα στον “ΦιλόΔημο” σημείωσε ότι είναι ένα πρόγραμμα πολύ σημαντικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα. Ακόμη τόνισε ότι η δημοτική αρχή Μεσσήνης κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτό το πρόγραμμα, υποβάλλοντας φακέλους για όλα τα μέτρα που προκηρύχθηκαν, οι οποίοι εγκρίθηκαν. Μάλιστα ο δήμαρχος ευχαρίστησε και συγχάρηκε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Επίσης ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι το έργο που συμβασιοποιήθηκε σήμερα είναι σημαντικό γιατί αφορά το πολύτιμο αγαθό του νερού και ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει παρουσίαση του τεράστιου, όπως το χαρακτήρισε, έργου που έχει υλοποιήσει αυτά τα χρόνια η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης. “Θα εκπλαγείτε” πρόσθεσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο έργο της ΔΕΥΑΜ και επιπλέον παρατήρησε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι έγινε κάτι πρωτοφανές, δεν έμεινε χωρίς νερό καμία περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο Δήμος αναγκαζόταν να μεταφέρει νερό σε χωριά με βυτία.

Η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα συμβασιοποιηθεί και το δεύτερο έργο ύδρευσης που έχει ενταχθεί στο “ΦιλόΔημο”, το οποίο αφορά αφορά την Ανδριανή και τη Λογγά της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας. Και η ίδια τόνισε ότι τα δύο αυτά έργα του “ΦιλόΔημου” δείχνουν τη βούληση της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν το αγαθό του νερού και την παροχή του στους πολίτες.

Τέλος ο εργολήπτης Γιάννης Αργυράκης ανέφερε ότι το έργο θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα γιατί είναι δεδομένη η εμπειρία και εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση, ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι με το έργο αυτό θα παρέχεται στους πολίτες ποιοτικό νερό αλλά και επιτυγχάνεται οικονομία γιατί ως νέο έργο δεν θα υπάρχουν διαρροές και βλάβες στο σύστημα.

Στ.Μ.