Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 03:46

Η υποψήφια δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Σοφία Αποστολόπουλου παρουσίασε 38 υποψήφιους συμβούλους

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Τριάντα οχτώ υποψηφίους, αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου “που δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την εξαθλίωση που μας προτείνουν και που αναίσχυντα ονομάζουν ανάπτυξη” παρουσίασε στην Πύλο η υποψήφια δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σοφία Αποστολοπούλου. Κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι “μόνο με δυνατό ΚΚΕ παντού θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση και διέξοδο προς όφελος τους”…

Οι υποψήφιοι που παρουσίασε η Σοφία Αποστολοπούλου είναι:

1)      Απέργης Γαβριήλ  Άνεργος

2)      Αλεξόπουλος Θεόδωρος  Συνταξιούχος

3)      Αποστολόπουλος Κων/νος, Δημοτικός Σύμβουλος,  Αγρότης, Πρόεδρος αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού

4)      Αρβανίτης Σταμάτης Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών

5)      Αρβανίτης Σταύρος  Συνταξιούχος

6)      Βαλσαμάκη Ηρώ   Αρχαιολόγος Συντηρήτρια αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης

7)        Βυτινιώτη Αναστασία  Συνταξιούχος

8)       Γάλλος Γεώργιος Αγρότης

9)       Γάλλος Θεόδωρος  Αγρότης

10)   Γάλλος Φώτιος Ηλεκτρολόγος

11)   Διονυσόπουλος Βασίλης  Εικαστικός

12)   Διονυσοπούλου Στέλλα  Φοιτήτρια

13)   Καλογεροπούλου Κων/να  Αγρότισσα

14)   Καλογερόπουλος Διονύσιος  Συνταξιούχος

15)   Καραμάνη Ελένη   Αγρότισσα

16)   Καραμπάτσος Παναγιώτης  Ιδιωτικός Υπάλληλος

17)   Καράμπελα Δόμνα  Συνταξιούχος

18)   Κατσάς Βασίλης     Γυμναστής

19)   Κατσούλα Θεοδώρα  Οικιακά

20)   Κατσούλιας Χρήστος  Συνταξιούχος

21)   Κολοκάθη Βασιλική Εκπαιδευτικός

22)   Κοτσοβός Μάριος , Μάγειρας

23)   Κότσιρας Βασίλης , Αγρότης

24)   Κυριακόπουλος Ιωάννης  Δημόσιος Υπάλληλος

25)   Κωνσταντόπουλος  Γεώργιος Αγρότης

26)   Κωστόπουλος Αναστάσιος  Συνταξιούχος

27)   Ματθιόπουλος Γεώργιος  Αγρότης

28)   Μάραντος Ηλίας  Συνταξιούχος

29)   Μάραντος Λεωνίδας Οικοδόμος

30)   Νικολακόπουλος Βασίλης    Μαγειρας

31)   Ντούκα Φραντσέσκα Βρεφονηπιοκόμος

32)   Παπαδόπουλος Νικόλαος   Αυτοαπασχολούμενος

33)   Πετρόπουλος Δημήτριος  Σιδεράς

34)   Ραδιώτης Αθανάσιος   Οικονομολόγος

35)   Σαρδέλης Μάρκος   Συνταξιούχος

36)   Σαρέλας Παναγιώτης    Γυμναστής

37)   Στασινόπουλος Αθανάσιος   Αγρότης

38)   Τσαφαρά Ζωή   Οδοντίατρος

Η υποψήφια δήμαρχος Σοφία Αποστολόπουλου, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ανέφερε ότι οι υποψήφιοι “είναι όλοι αγωνιστές, που σκοπός τους δεν είναι η προσωπική προβολή ή κάποιο όφελος αλλά τάσσονται δίπλα στο λαό και στους αγώνες του. Πολλοί είναι αγρότες με συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις, νέοι που ζουν με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, γυναίκες που αγωνίζονται μαζί με τους άνδρες τους για ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κυρίως για τα παιδιά τους, και  γενικά όλοι οι υποψήφιοι είναι άνθρωποι του μόχθου που δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την εξαθλίωση που μας προτείνουν και που αναίσχυντα ονομάζουν << ανάπτυξη>>”.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική στήριξη της παράταξής της η Σοφία Αποστολόπουλου είπε: “Δε κρύβουμε ότι είμαστε η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, αυτό είναι εγγύηση για τη στάση μας και τη πορεία μας . Όλοι  οι άλλοι υποψήφιοι κρύβουν ότι έχουν τη στήριξη κομμάτων και δηλώνουν δήθεν ανεξάρτητοι για να ψαρέψουν ψήφους, αλλά δυστυχώς για αυτούς ο κόσμος γνωρίζει. Οι περισσότεροι έχουν ήδη δοκιμαστεί σε προηγούμενες εκλογές και παρά τις ανακατατάξεις και τις μεταγραφές  που γίνονται, φαίνεται ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσουν και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αν εκλεγούν”.

Για τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και για διεκδικητικό της πρόγραμμα η υποψήφια δήμαρχος σημείωσε: “Εμείς σαν παράταξη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείξαμε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα  του Δήμου μας, κυρίως την υποχρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό της Τοπικής Διοίκησης και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου.

-  Καλέσαμε όλες τις παρατάξεις να απαιτήσουμε από τη κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των Δήμων για να μπορούν να ανταπεξέλθουν.

 - Προτείναμε ψήφισμα για τους πλειστηριασμούς για τη προστασία της κατοικίας των μακροχρόνια άνεργων και αυτών που  πλήττονται βάναυσα από την οικονομική κρίση και το καταψήφισαν όλοι .

 -Ζητήσαμε να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.

 - Είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα, για αντισεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, των σχολείων, των κτιρίων όπου συχνάζει και διασκεδάζει η νεολαία.

  - Είμαστε οι μόνοι που ζητάμε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Δήμου από μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

 - Είμαστε οι μόνοι που προτείνουμε τα μικρά έργα του Δήμου, πχ  έργα οδοποιίας, έργα άρδευσης, εκσκαφές και έργα ύδρευσης κτλ να γίνονται από Ενιαίο δημόσιο φορέα κατασκευών, που θα απαρτίζεται από μόνιμο προσωπικό, γιατί πιστεύουμε ότι και περισσότερα έργα θα γίνονται και θα στοιχίζουν πολύ λιγότερο.

Έτσι δε θα έχουμε τις επαναλαμβανόμενες παρατάσεις έργων, με αποτέλεσμα ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει σε τρεις μήνες, να ολοκληρώνεται σε 10ετία και αν.   

 -Τα Δημοτικά τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα προ κρίσης  δημοτικά τέλη, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν σχεδόν υποδιπλασιαστεί, με αποτέλεσμα να είναι δυσβάσταχτα για πάρα πολλούς.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, τι να πούμε για τους δρόμους  κοινοτικούς και αγροτικούς, για τη δακοκτονία, τη κουνουποκτονία,  για τη <<διαχείριση>> των απορριμμάτων που θα εκτινάξει στα ύψη τα δημοτικά τέλη και τόσα άλλα.

Καλούμε όλο τον κόσμο να προβληματιστεί, να βγάλει τα συμπεράσματά του, ποιος φταίει για αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε και ας μη συμφωνεί 100% με το ΚΚΕ, να  έρθει μαζί μας, γιατί μόνο όλοι μαζί με δυνατό ΚΚΕ παντού θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση και διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων”.