Τρίτη, 05 Μαρτίου 2019 13:15

Αποκαταστάσεις προβλημάτων οδοφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια

ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 
Τα έργα που έχει υλοποιήσει πρόσφατα και αυτά που προγραμματίζει να υλοποιήσει άμεσα, για την αποκατάσταση των προβλημάτων φωτισμού σε σημεία του επαρχιακού και του εθνικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της, με τίτλο “με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη η αποκατάσταση των προβλημάτων οδοφωτισμού του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας”, η Περιφέρεια Πελοποννήσου...

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, “με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μερίμνησε ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του οδοφωτισμού.

Συγκεκριμένα έγινε άμεση αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του οδοφωτισμού στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας:

  •         Οδικό δίκτυο Τσακώνα - Καλό Νερό

- Περιοχή Στάση Σιδηροκάστρου

- Περιοχή Κοπανάκι, (κόμβος Αγριλιάς και Αρτικίου)

  •         Οδικό δίκτυο Καλό Νερό - Κυπαρισσία

                  - Περιοχή Μεμί

  •         Οδικό δίκτυο Κυπαρισσία - Φιλιατρά

                  - Περιοχή Γιαννίτσαινα

- Περιοχή Τερψιθέα

                  - Περιοχή από Εξοχικό έως βόρεια είσοδο Φιλιατρών

  •         Οδικό δίκτυο Κυπαρισσία - Αρμενοί

                  - Περιοχή εργατικές κατοικίες

Τις προσεχείς μέρες θα ολοκληρωθούν και άλλες εργασίες επισκευής του οδοφωτισμού όπως ενδεικτικά στις παρακάτω θέσεις:

  •         Οδικό δίκτυο Κυπαρισσία - Πύργος

                  - Περιοχή Ελαίας - κόμβος Ελαίας

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κύριος Πέτρος Τατούλης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης σύνταξης μελέτης για την εκτέλεση έργου οδοφωτισμού του κόμβου προς Γαργαλιάνους στο οδικό δίκτυο Φιλιατρών - Πύλου.

Με τις παραπάνω επεμβάσεις θα υπάρχει αφενός μεν ασφάλεια στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών αφετέρου δε θα αποτρέπονται φαινόμενα κλοπών, διαρρήξεων, βανδαλισμών σε ιδιοκτησίες στα υπεραστικά τμήματα του οδικού δικτύου, αφού έχει διαπιστωθεί ότι ο φωτισμός δρα πάντα αποτρεπτικά στα ανωτέρω φαινόμενα”.