Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 18:42

Τι έχει ως παράδειγμα ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Μάνης Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας για την ανάπτυξη της περιοχής του

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 
“Εάν δεν εμπνεύσουμε δεν κάνουμε τίποτα”, μας είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας. Η Κίνηση που δημιούργησε, η Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Δυτικής Μάνης, ξεκίνησε πρώτη τον αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του Μάη 2019. Συναντήσαμε τον Ευάγγελο Ανδροβιτσανέα στη Καλαμάτα, στο κατάστημα του Γιώργου Κωστόπουλου, που συμμετέχει στην Κίνηση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Μάνης. Εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, διοικητής υποβρυχίων, μας είπε ότι το πρώτο που πρέπει να γίνει στη Δυτική Μάνη είναι να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλο, να τεθεί δηλαδή το μεγάλο θεμέλιο της συνεργασίας που θα οδηγήσει τον τόπο εκεί που του αξίζει…


Γιώργος Κωστόπουλος, Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας και Γιώργος Λουκαρέας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Νίκωνα. Μετά την υπηρεσία του στο Πολεμικό Ναυτικό “επέστρεψα στις ρίζες μου και βλέπω τα προβλήματα με ένα άλλο μάτι πλέον. Αυτό είναι κάτι μαγικό για μένα”.

Το παράδειγμα που θα ακολουθήσει για να αναμορφωθεί η περιοχή της Δυτικής Μάνης, μας είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι αυτό της κοινότητας της Ανάβρας στη Μαγνησία και του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Συγκεκριμένα σημείωσε: “Διάβαζα από παλιά για το φαινόμενο της Ανάβρας και αποφάσισα κάποια στιγμή να πάω να δω τι γίνεται εκεί. Διαπίστωσα και ο ίδιος ότι πήγε στην περιοχή ένας άνθρωπος ο οποίος έκανε θαύματα, ανέβασε το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Είναι ένα χρυσό παράδειγμα για την ανάπτυξη περιοχών σαν τη δική μας. Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι ο Δήμος του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, ο οποίος είναι πανομοιότυπος με το Δήμο Δυτικής Μάνης σε έκταση και έχουν το ίδιο γεωγραφικό προφίλ. Ο Δήμος του Αγίου Βασιλείου στην περίοδο της κρίσης κάνει θαύματα πραγματικά. Αυτά τα δύο παραδείγματα λοιπόν έβαλαν μέσα μου το σαράκι, γιατί να μην ακολουθήσουμε και εμείς στη Δυτική Μάνη μια ανάλογη πορεία; Αναρωτήθηκα γιατί στην περιοχή μας δεν υπάρχει καμία υποδομή, γιατί δεν έχει εντάξει κανένα μεγάλο έργο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στην περιοχή μας δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο, δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός και αυτές οι ελλείψεις αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την ατμομηχανή της ανάπτυξής μας, που είναι ο τουρισμός”.

Ρωτήσαμε τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Ανδροβιτσανέα πως θα μπορέσει να υλοποιήσει το σχεδιασμό του εφόσον εκλεγεί τη στιγμή που είναι δύσκολο να επιτευχθεί η απαιτούμενη συνεννόηση και συνεργασία. Μας απάντησε: “Αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση. Έχουμε φτάσει στο μη παρέκει, ή θα συνεργαστούμε ή θα τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα. Η συνεργασία είναι απαραίτητη. Ακόμη και αν ο συνδυασμό μας έχει την απόλυτη πλειοψηφία θα επιδιώξουμε τη σύμπραξη γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να πάμε μπροστά. Εάν δεν εμπνεύσουμε δεν κάνουμε τίποτα, η συνεργασία είναι η μεγάλη προϋπόθεση”.

Σε ό,τι αφορά το συνδυασμό του ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ανδροβιτσανέας σημείωσε ότι “ολοένα και συμπληρώνεται. Υπάρχει η αρχική ομάδα, οι άνθρωποι που πίστεψαν στο όραμα, που στο σύνολό τους σχεδόν έχουν ασχοληθεί ξανά. Υπάρχουν άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία. Εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά, έχουμε νέους ανθρώπους και επιστήμονες. Έχουμε συμπεριλάβει και τους έμπειρους ανθρώπους, τους οποίους τους χρειαζόμαστε”.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις και τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Δυτικής Μάνης, αυτές προβάλλονται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση energipolitesditikismanis.gr.

Στ.Μ.