Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012 21:27

Μάλλον στα τέλη Σεπτέμβρη θα δοθεί το Παραδείσια - Τσακώνα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ
Πιθανόν στα τέλη Σεπτέμβρη θα δοθεί στην κυκλοφορία το Παραδείσια - Τσακώνα, με παράκαμψη ενός χιλιομέτρου στο σημείο της υπό κατασκευήν μεγάλης μεταλλικής γέφυρας, έργο που θα στείλει στο παρελθόν και τις τελευταίες στροφές και ανηφόρες του ταξιδιού Καλαμάτας - Αθήνας. Την εκτίμηση ότι το έργο θα παραδοθεί σε ένα μήνα περίπου έκανε ο Γιάννης Καρνέσης, διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα με σύμβαση παραχώρησης στην Πελοπόννησο.

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες στην παράκαμψη της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας. Τα δύο τμήματα ένθεν της γέφυρας είναι ολοκληρωμένα, ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΗ και κατασκευάζονται τα στηθαία ασφαλείας, που είναι ουσιαστικά η τελευταία εργασία πριν από τη διαγράμμιση για να παραδοθεί το τμήμα στην κυκλοφορία», σημείωσε σχετικά ο Γιάννης Καρνέσης, που επιπλέον ζήτησε «ένα μεγάλο συγνώμη» από το Μεσσηνιακό λαό για την πολύχρονη καθυστέρηση και τα άλλα προβλήματα αυτού του δρόμου.
Αναφερόμενος στην τεχνική σπουδαιότητα και την ασφάλεια του συγκεκριμένου τμήματος, ο Γιάννης Καρνέσης σημείωσε: «Έχουν γίνει τεράστια τεχνικά έργα σε αυτό το κομμάτι που δεν υπήρχαν πριν. Έγιναν τέσσερις πολύ μεγάλες γέφυρες, δύο πολύ μεγάλα cut and caver. Έγινε ένας μεγάλος αριθμός έργων ευστάθειας των πρανών και ένα πολύ μεγάλο υδραυλικό έργο επάνω από την κατολίσθηση, το οποίο είναι η Λυδία Λίθος που εξασφαλίζει την ευστάθεια αυτού του τμήματος. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα στοιχεία της φύσης. Θεωρώ όμως ότι οι εργασίες που έχουν γίνει, εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια του έργου. Το έργο που έχει γίνει είναι πολύ σημαντικό».
Τέλος ανέφερε ότι η μεγάλη μεταλλική γέφυρα, η οποία υπογράμμισε ότι θα είναι το στολίδι του δρόμου, θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου.
Στ.Μ.