Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 16:22

Ομάδα πρόληψης εγκληματικότητας και στη Βουφράδα

Ο αντιδήμαρχος και πρώην δήμαρχος Βουφράδος Σπύρος Κοντοθανάσης με τον Νίκο Κωνσταντέλο (αριστερά) Ο αντιδήμαρχος και πρώην δήμαρχος Βουφράδος Σπύρος Κοντοθανάσης με τον Νίκο Κωνσταντέλο (αριστερά)

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» ΤΟΝΙΣΕ 
Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κάτοικοι άλλης μιας περιοχής της Μεσσηνίας, της Δημοτικής Ενότητας Βουφράδος του Δήμου Μεσσήνης, αναλαμβάνουν να παίξουν το ρόλο της Αστυνομίας, συγκροτώντας ομάδα πρόληψης της εγκληματικότητας. «Δεν πάει άλλο», τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιστατικά κλοπών, διαρρήξεων και άλλων εγκλημάτων βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Την ανακοίνωση για τη συγκρότηση της ομάδας έκανε ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Σπύρος Κοντοθανάσης, που μάλιστα σημείωσε ότι όλοι οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας, μικροί, μεγάλοι και ηλικιωμένοι, ζήτησαν να εγγραφούν ως εθελοντές!
Ο Σπύρος Κοντοθανάσης τόνισε ότι η κατάσταση είναι δραματική και χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι απόψε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόκειται να εγκριθεί η προμήθεια αστικού εξοπλισμού ύψους 12.000 ευρώ, ο οποίος εκλάπη τις προηγούμενες ημέρες από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.
Σημειώνεται ότι στο Δήμο Μεσσήνης ομάδες πρόληψης εγκληματικότητας έχουν ήδη συγκροτηθεί στις Δημοτικές Ενότητες Ιθώμης, Μεσσήνης και Τρικόρφου. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος κ. Κοντοθανάσης ανέφερε ότι οι ομάδες αυτές, ιδίως στην Ιθώμη, είναι πολύ αποτελεσματικές και με τις προληπτικές ενέργειές τους έχουν αποτρέψει σειρά κλοπών.
Ο δήμαρχος κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι ο Δήμος επιμένει στο αίτημά του προς την κεντρική εξουσία και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της περιφέρειας με αστυνομικούς και μέσα. Όσον αφορά τις ομάδες πρόληψης της εγκληματικότητας, διαβεβαίωσε ότι έχουν αποκλειστικά προληπτικό ρόλο και σε καμία περίπτωση κατασταλτικό.
Στ.Μ.