Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012 22:40

Γερμανοί δώρισαν στους εθελοντές της Αγίας Σωτήρας μεγάλο πυροσβεστικό

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Ένα μεγάλο πυροσβεστικό όχημα δώρισαν Γερμανοί φιλέλληνες από το Ότομπουργκ του Μονάχου, την πατρίδα του Όθωνα (πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας), στην εθελοντική ομάδα της Αγίας Σωτήρας Πεταλιδίου, η οποία χρόνια τώρα έχει σημαντική συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιών στην περιοχή μας.

Η παράδοση του πυροσβεστικού οχήματος, που διαθέτει δεξαμενή 2,5 τόνων νερού, εκτοξευτήρα νερού και άλλα σημαντικά συστήματα πυρόσβεσης, έγινε το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Βασίλη Καπέλιου και του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου.
Ο εκπρόσωπος των φιλελλήνων του Ότομπουργκ, Κλάους Ορτμάιερ, παρέδωσε τα κλειδιά στους εθελοντές της Αγίας Σωτήρας, εκ μέρους των οποίων τον ευχαρίστησε θερμά ο ο Δημήτρης Καρούντζος. Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν ο δήμαρχος Μεσσήνης, ο αντιδήμαρχος Πεταλιδίου, Γιώργος Στραβόλαιμος, και ο διοικητής της Πυροσβεστικής.
Ο κ. Καπέλιος τόνισε επίσης ότι αναμένει σύντομα από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής να δώσει την έγκρισή του για την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου, η δημιουργία του οποίου σημείωσε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές της Αγίας Σωτήρας. Πρόσθεσε ότι στη στρατηγική πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών θα έχει στο εξής κομβικό ρόλο το εθελοντικό κίνημα, δεδομένου ότι το κράτος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσει τον τεράστιο πυροσβεστικό μηχανισμό που απαιτείται για την προστασία των δασών.
Στ.Μ.