Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 04:43

Διερεύνηση επιχειρηματικής διείσδυσης στην Αφρική μέσω της Μεσογειακής Διατροφής

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
«Προώθηση προϊόντων Μεσογειακής Διατροφής και επενδυτικών ευκαιριών στις Αφρικανικές χώρες», είναι το θέμα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ στην Κορώνη, με τη συμμετοχή και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.

Τη συζήτηση, που θα γίνει στο αλσύλλιο της Παναγίας Ελεήστριας, έχει διοργανώσει το Μανιατάκειον Ίδρυμα και είναι ενταγμένη στην Εβδομάδα Μεσογειακής Διατροφής, που πραγματοποιείται από το Δήμο Πύλου-Νέστορος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των υπόλοιπων εμβληματικών κοινοτήτων (Σορία Ισπανίας, Σιλέντο Ιταλίας και Σεφσαουέν Μαρόκου) της Μεσογειακής Διατροφής.
Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι επίσης το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος. Εκτός από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Σωτήριος Μουσούρης, o προέδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, ο τουριστικός επιχειρηματίας Δημήτρης Μανιάτης και διακεκριμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Αφρικής, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας.
Σημειώνεται ότι η Κορώνη έχει ορισθεί, βάσει της από 16ης Νοεμβρίου 2010 απόφασης της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO, Εμβληματική Κοινότητα για τη διαφύλαξη και προώθηση της πολιτιστικής διάστασης της Μεσογειακής Διατροφής.