Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 20:17

Περιοδεία του Πέτρου Τατούλη στην Κυπαρισσία με δεσμεύσεις για το λιμάνι και για μαρίνα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Στην Κυπαρισσία περιόδευσε τη Δευτέρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υποψήφιος ξανά, επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Πελοπόννησος”, Πέτρος Τατούλης, τη Μεγάλη Δευτέρα, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του. Ο Πέτρος Τατούλης συνάντησε κόσμο στο εμπορικό κέντρο και τα καταστήματα της πόλης με τους οποίους συζήτησε τόσο για τα έργα όσο και για τα πολιτικά ζητήματα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών στο τέλος του Μάη, το οποίο έχει να κάνει και με το ρόλο των κομμάτων και αν αυτά μπορούν να επιβάλλουν υποψήφιους περιφερειάρχες ή αν πρέπει να αφήνουν τους πολίτες να αναδεικνύουν οι ίδιοι τα πρόσωπα που θέλουν να τους εκπροσωπούν. Ο Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε και τα έργα στο λιμάνι, όπου δεσμεύτηκε για επιπλέον σημαντικές παρεμβάσεις και για τη δημιουργία μαρίνας…

Ειδικότερα από τη Νέα Πελοπόννησος ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την επίσκεψη του Πέτρου Τατούλη στην Κυπαρισσία: “...Ο Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, κοντοστάθηκε στα καταστήματα και είχε πολύωρες συζητήσεις τόσο για τα προβλήματα της περιοχής όσο και για τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. «Η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος βρίσκεται σήμερα στην πιο κρίσιμη στιγμή της: αν θα κεφαλαιοποιήσει τα μεγάλα οφέλη όλης της τεχνογνωσίας που έχουμε συσσωρεύσει και του διεθνούς κύρους που απολαμβάνουμε ή αν θα κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα στον τοπικισμό, στην μιζέρια και την γκρίνια», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης βάζοντας εξαρχής το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

«Είμαστε παρόντες προκειμένου να εγγυηθούμε ότι το λιμάνι της Κυπαρισσίας, που αναβαθμίστηκε με δική μας πρωτοβουλία, θα γίνει η πύλη εισόδου για την Δυτική Μεσσηνία»

Την ταχεία εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας είχε την ευκαιρία να επιβλέψει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, έργο το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους με 2,3 εκατ. ευρώ από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα, με τον Πέτρο Τατούλη να κάνει λόγο για την συνέχιση των εργασιών και συγκεκριμένα την επέκταση του λιμενοβραχίονα στα 70 μέτρα,  την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης και την κατασκευή μαρίνας. “Το λιμάνι της Κυπαρισσίας θα αποτελέσει τον οδηγό της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής με ιδιαίτερες δυνατότητες στους τομείς του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας και την αφετηρία για την κατάρτιση ενός ισχυρού πλάνου που θα ενισχύσει το επενδυτικό προφίλ και ενδιαφέρον για την περιοχή της Τριφυλίας. Η περιφερειακή αρχή αποδεικνύεται συνεπής και στο σχεδιασμό της για τη δημιουργία ενός δικτύου λιμενικών εγκαταστάσεων στην Πελοπόννησο και επικεντρώθηκε, επίσης, στην προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία εκεί μια σύγχρονης μαρίνας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη μαρίνα σε ολόκληρη τη Δυτική Πελοπόννησο”, τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

“Παρεμβάσεις σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου”

«Η βελτίωση και η συντήρηση των οδικών αξόνων δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, αλλά αγώνας αντοχής για δρομείς αποστάσεων», όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης. «Παρά τα όσα προβλήματα, έχουν γίνει παρεμβάσεις στο σύνολο των οδικών αξόνων της ευρύτερης περιοχής. Σκεφτείτε ότι το 2010 παραλάβαμε δρόμους πολύ άσχημα συντηρημένους, ενώ όλα τα σημαντικά έργα είτε ήταν βαλτωμένα είτε δεν είχαν ξεκινήσει», σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να καταλήξει καυστικά: «όλοι όσοι σήμερα ψέγουν δεν μπορούν να κλείσουν τις λακκούβες ούτε στο κέντρο της πόλης τους».

Από τα όρια του νομού Ηλείας έως την Κυπαρισσία, στο κομμάτι Κυπαρισσία- Φιλιατρά – Πύλος και στον άλλο άξονα προς τους Γαργαλιάνους, στο δρόμο Κυπαρισσία- Μουριατάδα, στο τμήμα Κυπαρισσία- Περδικονέρι- Χριστιάνοι και στον δρόμο προς Πλατη, έχουν πέσει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε συντηρήσεις.

Σημαντικό είναι το έργο της αναδιαρρύθμισης ισογείου του κτιρίου των εξωτερικών ιατρείων -διοίκησης του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, του οποίου η μελέτη έγινε από την περιφέρεια Πελοποννήσου και χρηματοδοτήθηκε με 1,25 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου. Τέλος, να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συνεισφορά της περιφέρειας Πελοποννήσου, στην περάτωση του δικτύου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Κυπαρισσίας.

Με πολιτικά μηνύματα για πολιτικό πολιτισμό και δυνατή Πελοπόννησο η επίσκεψη Τατούλη στην Κυπαρισσία

Το μήνυμα ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις κομματικές επιβουλές και ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποφασίζουν μόνες τους για τον προσανατολισμό της τοπικής τους οικονομίας, κυριάρχησε στις πολιτικές συζητήσεις του Πέτρου Τατούλη με τους πολίτες.

«Εμείς στην Πελοπόννησο πετύχαμε να κυριαρχήσει ο πολιτικός πολιτισμός, βγήκαμε από τα κομματικά χαρακώματα και συνεργαστήκαμε για το καλό του τόπου μας. Αυτό το μοντέλο το ακολούθησε σύντομα η χώρα και σήμερα περισσότερο από ποτέ οι πολίτες απαιτούν από τους πολιτικούς να συναινέσουν στην βάση μιας ατζέντας για το αύριο της Ελλάδας. Σήμερα κάποιοι θέλουν, απαιτούν να γυρίσουμε στο παρελθόν. Στον  τοπικισμό και στην μιζέρια, σε έναν διορισμένο από κάποιο κόμμα περιφερειάρχη. Αυτό δεν θα συμβεί. Σήμερα η Πελοπόννησος θα κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη από τη μεγάλη μας τεχνογνωσία και το διεθνές κύρος της περιφέρειάς μας στο εξωτερικό», κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης , ευχαριστώντας τους συμπολίτες του που είναι πάντοτε δίπλα του και τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους”.