Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 23:30

Γιώργος Τσώνης: “Πετύχαμε πολλά στο Δήμο Μεσσήνης, δώστε μου δύναμη να τα πετύχουμε όλα”

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ 
Με τη γνωστή του ορμητικότητα ο εορτάζων δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, κατά τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, το βράδυ, κάλεσε τους συνδημότες του να εμπιστευτούν και πάλι τη ψήφο τους στο συνδυασμό του, παρουσιάζοντάς το έργο που έχει επιτελέσει και βάζοντας το στοίχημα ότι στη νέα του θητεία του θα κάνει τη Μεσσήνη πρότυπη πόλη της χώρας και αντίστοιχα το Δήμο Μεσσήνης, υπογραμμίζοντας ότι ήδη ο Δήμος συζητείται σε όλα τα υπουργεία και τις υπηρεσίες ως ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα σε απορροφήσεις στο ΕΣΠΑ…


Γιώργος Τσώνης, Χρίστος Χριστόπουλος το βράδυ, στην ομιλία του δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Μεσσήνης ο οποίος κάλεσε στο βήμα τον πρώην δήμαρχο

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του Γιώργου Τσώνη “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης”, που βρίσκεται στην πλατεία Ιωάννη Αλευρά, έγιναν παρουσία υποψηφίων και υποστηρικτών της δημοτικής παράταξης, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος έκανε ομιλία, κατά την οποία τόνισε ότι η προσέλευση του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση στέλνει το μήνυμα ότι “μαζί θα συνεχίσουμε και μετά τις 26 Μάη”.

Ο Γιώργος Τσώνης σημείωσε ότι στη θητεία της δημοτικής του αρχής “κατορθώσαμε από αυτό το τρένο να μην κατέβει κανείς. Αντίθετα να έρθουν μαζί μας, στην κοινή μας προσπάθεια, συμπολίτες, συμπολίτισσες αξιοπρεπείς, ικανοί”.

Αναφερόμενος στο έργο της δημοτικής του αρχής μίλησε για τη σύσταση της Υπηρεσίας Πολεοδομίας, για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι “όταν επισκεπτόμαστε άλλες πόλεις μας έμενε ένα παράπονο, γιατί οι πολίτες του Δήμου Μεσσήνης να μην απολαμβάνουν ένα σύγχρονο ιστορικό κέντρο. Τα καταφέραμε, το παραδίδουμε και η Μεσσήνη γίνεται η πόλη που αγαπάμε και θέλουμε”.

Μάλιστα ο Γιώργος Τσώνης σχολίασε τις αναφορές της αντιπολίτευσης ότι πρόκειται για έργο που γίνεται με δάνειο, τονίζοντας ότι το δάνειο αυτό δεν θα επιβαρύνει καθόλου τους δημότες και θα εξοληφθεί μέσα σε μόλις δύο χρόνια, από το κέρδος που θα έχει ο Δήμος από το έργο εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιείται.

Ο δήμαρχος κ. Τσώνης συνέχισε τονίζοντας ότι το έργο αυτό για την εξοικονόμηση ενέργειας είναι έργο ενεργειακής αναβάθμισης και θα φωτίσει καλύτερα όλο το Δήμο, συμβάλλοντας και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη διεκδίκηση του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην πόλη της Μεσσήνης, τονίζοντας ότι σύντομα θα αξιολογηθεί ο φάκελος του Δήμου και εκφράζοντας τη μεγάλη του αισιοδοξία ότι η αξιολόγηση θα είναι θετική.

Ακόμη ο κ. Τσώνης τόνισε ότι γίνονται για πρώτη φορά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και στη Μεσσήνη και σε όλο το Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ενδιαφερθεί άλλη δημοτική αρχή για την προστασία των περιουσιών των κατοίκων από τα φυσικά φαινόμενα. Είπε συγκεκριμένα ότι γίνονται αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό ο δήμαρχος είπε ότι επίσης γίνονται σημαντικά έργα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του Δημοτικού Σταδίου με 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος”, στο σχεδιασμό για τη δημιουργία κολυμβητηρίου και αθλητικού κέντρου στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, αθλητικές εγκαταστάσεις που υπογράμμισε ότι θα είναι πολύ ανώτερες από της Καλαμάτας και από άλλων πόλεων.

Ο δήμαρχος κ. Τσώνης και υποψήφιος εκ νέου ανήγγειλε ακόμη ότι θα γίνει πραγματικότητα το όραμά του για την σιδηροδρομική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη και τη Μπούκα.

Μίλησε για έργα που έχουν γίνει στους τομείς της παιδείας και του πολιτισμού. Ειδικά για τον πολιτισμό σημείωσε ότι ξεκίνησε το μεγάλο έργο για το χώρο στάθμευσης στην Αρχαία Μεσσήνη.

Σχετικά με την Αρχαία Μεσσήνη ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει μεγάλο αγώνα για τη βελτίωση του δρόμου Μεσσήνης-Αρχαίας Μεσσήνης, έργο που ανέφερε ότι είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του κεντρικού κράτους.

Σχετικά με τον πρωτογενή τομέα ο κ. Τσώνης τόνισε ότι η ανάπτυξή του δεν είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου, υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στο πλάι των παραγωγών σε κάθε μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν και ότι ο Δήμος επιστράτευσε τα μηχανήματά του προκειμένου να προστατέψει τις καλλιέργειές τους. Ανήγγειλε επίσης ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του αρδευτικού του Τρικόρφου.

Ο κ. Τσώνης μίλησε ακόμη για σειρά έργων υποδομής που έχει προγραμματιστεί να γίνουν και υπηρετούν την τουριστική, αγροτική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου του, όπως τα αντιδιαβρωτικά έργα στην Αίπεια και το Πεταλίδι, τους βιολογικούς καθαρισμούς στην ίδια περιοχή.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Τσώνης για το θέμα του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου και συγκεκριμένα σημείωσε ότι “θα αντιμετωπίσουμε το δρόμο αναπτυξιακά, με γραμμές και θέσεις διαφάνειας, με την παρουσία όλων. Εμείς θα γράψουμε το μέλλον της Μεσσήνης με τον κόσμο, δεν θα διαγράψουμε το μέλλον της Μεσσήνης με κόκκινες προεκλογικά γραμμές. Ξάστερα και διάφανα. Δεν κρυβόμαστε, δεν το βάζουμε στα πόδια και ό,τι και αν γίνει, όταν θα γίνει, θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί”.

Επίσης ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι “κάτι λίγοι, ελάχιστοι, δήθεν για το καλό του Δήμου προσπαθούν να σταυρώσουν και εμένα και τους συνεργάτες μου στο βωμό προεκλογικών λόγων και εξυπηρετήσεων. Τους λέω τώρα, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, ότι και στην αυτοδιοίκηση και στην ανάπτυξη και στη συμπεριφορά, μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση. Έρχεται η δικαίωση. Με τη δική σας παρουσία εδώ δώσαμε το μήνυμα ότι μαζί συνεχίζουμε”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Τσώνης είπε στον κόσμο: “Στη ζωή μου έβαλα πολλά στοιχήματα, στοιχήματα προσωπικά, στοιχήματα αυτοδιοιητικά. Θέλω να σας πω τούτο: Τα κέρδισα όλα. Και αν κάποιο δεν κέρδισα, κέρδισα. Το στοίχημα το δικό μου αυτή τη στιγμή είναι ότι την επόμενη τετραετία ο Δήμος Μεσσήνης θα διεκδικήσει τη διάκριση του καλύτερου Δήμου της Ελλάδας, της καλύτερης πόλης της Ελλάδας”. Πρόσθεσε δε ότι “δεν υπάρχει πιο χαρούμενος και πιο ευτυχής άνθρωπος από εμένα. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μεσσήνης συζητείται σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλες τις υπηρεσίες. Ο Δήμος Μεσσήνης είναι πρώτος Δήμος σε απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων. Πρέπει να είστε υπερήφανοι, ευτυχείς, όπως εγώ. Συζητάει όλη Ελλάδα εμάς”.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιώργος Τσώνης ανέβασε στο βήμα τον πρώην δήμαρχο Μεσσήνης, Χρίστο Χριστόπουλο, ο οποίος είπε στον κόσμο ότι στηρίζει τον Γιώργο Τσώνη γιατί η θητεία του ήταν επιτυχημένη και επειδή την επόμενη τετραετία θα είναι ακόμη αποδοτικότερη για τη Μεσσήνη και το Δήμο Μεσσήνης.

Στ.Μ.