Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 11:02

Γ. Τσώνης στην Αθήνα:«Δεν μας ταιριάζει η Μεσσήνη να είναι ένας μικρός δήμος»

Στους ετεροδημότες της Αθήνας μίλησε την Τετάρτη ο δήμαρχος Μεσσήνης και εκ νέου υποψήφιος, Γιώργος Τσώνης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ…

«Είστε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τόπος μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», υπογραμμίζοντας στους συντοπίτες του ότι «η μεγάλη  προσπάθεια που αρχίσαμε το 2015 και θα συνεχίσουμε μαζί» είναι «να επιδιώκετε, να λαχταράτε να γυρίσετε στο χωριό σας, στην πόλη σας, στο δήμο σας».

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσώνη:

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,  Φίλες και φίλοι ,

Σήμερα για μένα και την παράταξή μου είναι μια σημαντική στιγμή ,μια ιστορική στιγμή, θα έλεγα γιατί με την παρουσία σας, τη  στήριξή σας, τη δύναμη που μας δίνετε αλλά και με την ψήφο σας, την Κυριακή των εκλογών, δηλώνετε αποφασισμένοι, αισιόδοξοι και δυνατοί να συνεχίσουμε μαζί για τον δήμο Μεσσήνης του αύριο, τον δήμο Μεσσήνης των επόμενων πολλών δεκαετιών.

Αγαπητές μου συμπατριώτισσες, αγαπητοί μου συμπατριώτες, είστε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο τόπος μας.

Γιατί κάποτε, με κρύα  καρδιά, βέβαια, φύγατε από τη Μεσσήνη να αναζητήσετε μια καλύτερη ζωή  και κατορθώσατε να γίνετε άριστοι οικογενειάρχες, εξαίρετοι εργαζόμενοι,  επιστήμονες ,επιχειρηματίες, άνθρωποι με αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες που ζείτε, με λόγο και παρουσία στα πολιτικά και δημόσια δρώμενα στην Αθήνα και όχι μόνο. Εκείνο το οποίο είναι μεγαλείο για εσάς και το αναγνωρίζουμε όλοι και πρέπει να είναι τιμή σας, είναι ότι, όταν φύγατε από τον τόπο σας, βγάλατε εισιτήριο μετ’ επιστροφής.

Τις δράσεις σας, τις δραστηριότητες σας, το μυαλό σας  το έχετε στους τόπους που κατοικείτε, αλλά την ψυχή σας και την καρδιά σας την αφήσατε στον τόπο σας,  στις οικογένειές σας. Αυτό, για μας είναι η μεγάλη προσπάθεια  που αρχίσαμε το 2015 και θα συνεχίσουμε μαζί, ώστε να επιδιώκετε ,να λαχταράτε να γυρίσετε στο χωριό σας, στην πόλη σας, στο δήμο σας. Σ’ έναν τόπο πιο φωτεινό, πιο χρήσιμο, πιο χρηστικό, με υποδομές, ασφάλεια και ξαναλέω  ότι για εμένα -για εμάς, δεν είναι απλή ανάγκη για προσπάθεια, είναι επιτακτική ανάγκη για προσπάθεια με ορατό αποτέλεσμα.

Φίλες και φίλοι ,

Από την  Νέα Κορώνη μέχρι τη Βαλύρα και από το Παλαιόκαστρο μέχρι τη Μεσσήνη, ένας τεράστιος δήμος σε έκταση, με 110 χωριά, είναι φανερό ότι μέρα με την ημέρα αλλάζει όψη.

Και όχι με έργα βιτρίνας, όχι  με μερεμέτια, αλλά με έργα υποδομής, ανάπτυξης, έργα με διάρκεια, σε βάθος πολλών χρόνων αποδοτικά, στον τόπο και στην ευημερία των πολιτών.

Θεωρούσα και θεωρώ αδιανόητο, μετά από μια χαμένη τετραετία να μην προσπαθήσουμε όλοι εμείς με σηκωμένα τα μανίκια δουλεύοντας μέρα-νύχτα, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ξεκινήσουμε έναν τεράστιο αγώνα. Να ανατάξουμε με τη συνεργασία πολλών τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το περιβάλλον, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα ,χωρίς ευχές και λόγια. Αλλά με σκέψη, προγραμματισμό, μελέτες, εντάξεις, δημοπρατήσεις, έργα.

Δεν με ενδιέφερε πολύ τί δεν έκαναν οι προηγούμενοι. Με ενδιέφερε, μας  ενδιαφέρει τί κάνουμε και τί θα κάνουμε εμείς...

Με χαρά, ικανοποίηση, και τιμή σας λέω ότι μέχρι τώρα προσπαθήσαμε πολύ, καταφέραμε πολλά και να είστε βέβαιοι ότι και με τη δική σας στήριξη στις εκλογές,  για τον τόπο μας θα έρθουν τα καλύτερα.

Είμαι αποφασισμένος, έτσι να συνεχίσουμε. Αξιοποιώντας με ευγένεια, διεκδίκηση ό,τι ανήκει στον δήμο. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε ευρώ. Γιατί γνωρίζετε, όπως γνωρίζω κι εγώ, οι σύγχρονες δομές της αυτοδιοίκησης  τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς και δεν προτίθεμαι να χάσω το τρένο της ανάπτυξης και της προόδου.

Χαίρομαι και σας ευχαριστώ που γι’ αυτή τη δημοτική αρχή και για εμένα δεν είχατε μόνο ένα καλό λόγο να πείτε, ήσασταν και  είσαστε συμμέτοχοι, αγωνιστές, μαχητές σε αυτήν την κοινή μεγάλη  προσπάθεια.

Και έτσι θα προχωρήσουμε.

Θέλω, επιπλέον, να επισημάνω και να σας κάνω γνωστό  ότι η παράταξη μας είναι αυτό που λέει και το όνομά της, ‘Αδέσμευτη κίνηση πολιτών Δήμου Μεσσήνης’. Συμμετέχουν  άνθρωποι  από διαφορετικές αυτοδιοικητικές οικογένειες και έτσι θα συνεχίσουμε. Είμαστε ισχυροί, δυνατοί, αδιαπραγμάτευτοι, και, όπως έχω πει πολλές φορές, όλοι μαζί, αλλά χωρίς κόμματα και χρώματα.

Γνωρίζετε, επίσης, καλά ότι αυτοδιοικητικός δε γεννιέται  κανένας.  Γίνεται, όταν έχει όλες του τις αισθήσεις σε εγρήγορση, πρόταση, καθαρό μυαλό και συνεργασία .

Αυτό το κίνητρο με την αγωνία σας και τη δική μας διάθεση, το μετατρέψαμε σε έναν τεράστιο αυτοδιοικητικό αναπτυξιακό αγώνα, που τα αποτελέσματά του αρχίζουν να φαίνονται.

Είμαστε ένας δήμος με πολιτιστικά, θρησκευτικά, τουριστικά, περιβαλλοντικά σημεία και στοιχεία τα οποία υπερβαίνουν την περιοχή μας ακόμα και την Ελλάδα .

Και έτσι πρέπει να δράσουμε και να λειτουργήσουμε...

Δεν μας ταιριάζει  ο Δήμος Μεσσήνης να είναι ένας μικρός δήμος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρέπει να τον αναδείξουμε ένα δήμο πρότυπο.

Θέλω, πριν σας ευχαριστήσω και δώσουμε το μεγάλο ραντεβού για  την Κυριακή στις εκλογές, γιατί όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες, λίγο μακρυά από τα χαρτιά που έχω μπροστά μου, η συγκίνηση που με κατέχει, δε με καταπονεί.

Με δυναμώνει, γιατί, ξέρετε πολύ καλά, δεν είμαι δήμαρχος για κοινωνική προβολή, για προσωπική αξίωση.

Καταθέτω και θα καταθέσω τη ψυχή μου και την καρδιά μου για τη Μακαρία Γη.

Με αυτά τα λίγα λόγια και τις απλές σκέψεις,  θέλω να σας καλέσω για μία ακόμη φορά, το δικαίωμα της ψήφου σας να το ασκήσετε όλοι.

Γιατί η ψήφος σας και το αποτέλεσμα των εκλογών θα προσδιορίσει το αύριο της Μεσσήνης και των πολιτών, αλλά πάνω από όλα, το αύριο των νέων ανθρώπων που πρέπει να παραμείνουν και να μεγαλουργήσουν στον τόπο τους, όπως κάνατε κι εσείς, στη μεγάλη πόλη.

Καλή δύναμη, καλό μας αγώνα και με τη νίκη».