Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 01:19

Ικανοποίηση στη δημοτική αρχή για την ένταξη του “Open Mall” Μεσσήνης

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 
Η μεγάλη ικανοποίηση της δημοτικής αρχής Μεσσήνης περιγράφεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου για την χρηματοδότηση της μελέτης για το “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου” ή “Open mall” στη Μεσσήνη, με το ποσό του 1.761.888 ευρώ…

Ειδικότερα σημειώνεται στο δελτίο Τύπου: “Έρχεται το “Open Mall” που θα αλλάξει ολοκληρωτικά το εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης.                                                                                                                                                               

Το “Open Mall»” του Δήμου Μεσσήνης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.761.888 ευρώ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης: «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Μεσσήνη, γιατί το “Open Mall” θα αλλάξει ολοκληρωτικά το εμπορικό της κέντρο. Στόχος του προγράμματος και των έργων που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσσήνη είναι η ενδυνάμωση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας του εμπορικού τμήματος της πόλης, μιας πόλης γεμάτη ιστορία, παράδοση και πολιτισμό, που αξίζει ένα λαμπρό μέλλον. Το «Open Mall» είναι ένα έργο με τεράστια δυναμική που θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στη Μεσσήνη και θα δώσει οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες της περιοχής.»

Η περιοχή παρέμβασης είναι ενιαία και ορίζει το μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής αγοράς της πόλεως της Μεσσήνης, εστιάζοντας στα σημεία με ιδιαίτερη πυκνότητα καταστημάτων.

Με τη δράση αυτή επιδιώκεται η ενίσχυση και η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική”.